У Вінниці збудують завод з виробництва сонячних панелей

У Вінниці збудують завод з виробництва сонячних панелей

В компанії планують забезпечити роботою близько 400 вінничан

У Вінниці компанія ТОВ «НЕСС ЕСТЕЙТ» у 2018/19 роках збудує завод з виробництва сонячних панелей проектною потужністю виробництва 400 МВт на рік.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив директор ТОВ «НЕСС ЕСТЕЙТ» Іван Векірчик.

«Наразі готується проектно-кошторисна документація на втілення даного проекту та проводяться організаційно-підготовчі роботи. Процес будівництва заводу з виготовлення сонячних панелей з використанням фотоелектричних елементів буде виконуватися двома чергами. Завершення комплексної реалізації проекту заплановано на другу половину 2019 року», - повідомив Векірчик.

За його словами, це буде екологічно чисте виробництво, його проектна потужність становить 400 МВт на рік, а прогнозований річний обсяг товарної продукції очікується в обсязі 180 млн $.

У результаті реалізації проекту в компанії планують забезпечити роботою близько 400 вінничан.

Будівництво підприємства з урахуванням виходу на проектну потужність здійснюватиметься двома чергами; тривалість будівництва -  жовтень 2018 - друга половина 2019 років.

Виконком Вінницької міської ради вже нaдaв дозвіл ТОВ «НЕСС ЕСТЕЙТ» нa проектувaння зaводу з виробництвa сонячних пaнелей по вулиці Сергія Зулінського.

Як повідомляло агентство, у березні 2018 року ЄБРР та Фонд чистих технологій (CTF) надали KNESS Group кредит на суму до 25,9 млн євро в рамках програми фінансування альтернативної енергетики в Україні (USELF) на будівництво трьох фотогальванічних станцій сумарною потужністю 33,9 МВт. Фотогальванічні станції (ФЕС) будуть побудовані у Вінницькій області, а саме у Іллінецькому (10,87 МВт), Тульчинському (11,42 МВт) та Погребищенському (11,6 МВт) районах. Сумарно вони генеруватимуть близько 38 тисяч МВт год електроенергії щороку, скорочуючи на 37, 505 тонн/рік викиди СО2 в атмосферу.

Власник виробничих потужностей ТОВ «НЕСС ЕСТЕЙТ» входить до складу групи компаній KNESS - української групи компаній міжнародного рівня, яка розробляє технології та втілює проекти традиційної і відновлюваної енергетики. На сьогодні KNESS GROUP реалізовано 85 проектів в традиційній та відновлюваній енергетиці; побудовано 27 ФЕС у шести областях України загальною піковою потужністю понад 197 МВт; виготовлено 143 МВт обладнання для 19 ФЕС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: