У Жмеринці посилюють контроль за дотриманням карантину

У Жмеринці посилюють контроль за дотриманням карантину

Троє городян вже отримали штрафи

В Україні з 11 травня послабили карантин, однак не відмінили дотримання заходів безпеки. Починаючи з 15 травня у Жмеринці розпочнуть роботу рейдові групи та мобільні екіпажі поліції, які контролюватимуть дотримання карантинних заходів у перукарнях, на ринку, об’єктах харчування (літніх терасах).

У разі порушень та ігнорування заклади будуть змушені закритися до кінця карантину, а на власників об’єктів торгівлі і надання послуг накладатимуть штрафи.

Про це повідомив начальник Жмеринського відділу поліції Анатолій Присяжнюк після участі у відеоконференції з начальником ГУ Національної поліції у Вінницькій області Юрієм Педосом та начальником ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Григорієм Сидоруком.

80% жмеринчан не дотримуються маскового режиму

За даними Жмеринського відділу поліції, 80% жмеринчан не дотримуються маскового режиму і соціальної дистанції у 1,5 метри. «Люди нехтують правилами карантину, і правилами соціальної дистанції, тому на Вінниччині є нові випадки коронавірусної інфекції. З 11 травня карантин в Україні послабили, однак заклади торгівлі на об’єкти надання послуг зобов’язані дотримуватися усіх правил, які передбачає Постанова КМУ №343», – повідомив Анатолій Присяжнюк.

До складу рейдової групи, піших нарядів та мобільних екіпажів поліції входитимуть представники поліції, Держпродспоживслужби, органу місцевого самоврядування та громадськості.

Вони матимуть право перевіряти дотримання карантинних санітарних та протиепідемічних заходів, а також при грубих порушеннях та ігноруванні заходів захисту матимуть право приймати рішення щодо закриття об’єктів до кінця карантину. Власники об’єктів також будуть змушені сплачувати штрафи, якщо не будуть виправляти зауваження.

Троє жмеринчан змушені сплатити штраф у розмірі 17000 гривень за порушення правил карантину.

З початку карантину працівниками Жмеринського відділу поліції складено 8 адміністративних протоколів щодо порушення городянами правил карантину. У трьох випадках суд виніс схвальні рішення, в 1 випадку відмовив, 4 протоколи залишаються на розгляді в суді.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: