В Чечельницькому районі на Вінниччині вовки загризли козуль

В Чечельницькому районі на Вінниччині вовки загризли козуль

У Вінницькій області лютують хижаки

На минулому тижні лісівники Дохнянського лісництва (Чечельницький лісгосп) знайшли рештки козулі, яку загризли вовки. В угіддях Чечельницького держлісгоспу це вже другий випадок знищення копитної тварини хижаками з початку 2018 року. Перший випадок зафіксували у січні.

Про це повідомила прес-секретар ВОУЛМГ Оксана Поліщук.

За словами мисливствознавців, мова йде лише про виявлений факт знищення козуль - насправді таких випадків може бути набагато більше.

За результатами обліку диких тварин станом на лютий 2018 року в мисливських угіддях Чечельницького лісгоспу нараховувалося 8 вовків. Мисливствознавці та єгері підприємства періодично фіксують сліди сіроманців на території сіл Стратіївка, Бритавка, Дохно (урочище Дубівка). В серпні минулого року, приміром, п’ятеро хижаків увірвалися до с. Стратіївка та знищили 11 кіз – в тому числі, двох кіз вовки встигли забрати з собою.

Лісівники припускають, що на території Дохнянського лісництва є принаймні троє дорослих вовків, а в квітні-травні цього року можна очікувати й поповнення у родині хижаків.

Загалом, за даними обліку 2017 року, на території Вінницької області нарахували 56 вовків, з них 28 - в угіддях держлісгоспів Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства, і ще 28 – в інших угіддях.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: