Вінничан просять не галасувати в лісах

Вінничан просять не галасувати в лісах

З 1 квітня до 15 червня лісах Вінниччини оголошено сезон тиші та спокою

Вінницькі лісівники просять усіх відвідувачів лісових масивів дотримуватися тиші у лісі: це час масового розмноження диких тварин і птахів, пора, коли тривають їхні сімейні турботи з вирощування потомства.

Така природоохоронна кампанія проводиться в Україні з 2016 року, згідно із законами України «Про охорону тваринного світу» та «Про тваринний світ».

У цей період заборонено проводити роботи та заходи, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою для лісової фауни – стрільбу, вибухові роботи, феєрверки, санітарні рубки, використання моторних маломірних суден, спортивні змагання на транспортних засобах.

Лісогосподарські підприємства, у свою чергу, обмежують проведення лісогосподарських заходів, зокрема санітарних рубок, суцільних і вибіркових.

Лісова охорона та єгерські служби держлісгоспів Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства посилюють державний нагляд за станом держлісфонду, особливу увагу приділяють створенню найкращих умов для розмноження диких тварин та вигодовування ними молодняка. Адже у березні народжуються дитинчата зайця-русака, у квітні – смугасті поросята диких кабанів, у травні-червні – руді плямисті козенята.

Дотримання сезону тиші сприятиме збагаченню нашої природи, швидкому відтворенню і збільшенню чисельності диких тварин. Тому прохання до громадян не зчиняти в лісі галасу, не включати гучно музику та бути особливо пильним з вогнем у лісових масивах. Треба якнайменше турбувати диких тварин, не заважати їм піклуватися про своє потомство.


Більше читайте тут: http://vinnitsaok.com.ua/2018/04/04/237192

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: