Вінничанам пропонують добровільно здати зброю

Вінничанам пропонують добровільно здати зброю

З 1 по 30 квітня на території Вінницької області триватиме місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухівки.

Усі мешканці області, які мають у власності незареєстровану зброю, мають змогу на законних підставах здати її до відділів та відділень поліції й уникнути, як адміністративної так і кримінальної відповідальності.

Про це інформує відділ комунікації Нацполіції Вінницької області, повідомляє «Главком».

З метою протидії незаконному розповсюдженню зброї та вибухівки, профілактики злочинів, пов'язаних з їх використанням, поліцейські пропонують добровільно в місячний термін здати зброю, боєприпаси, вибухові матеріали та спеціальні засоби до поліції.

Якщо  адміністративна  відповідальність  за зберігання  незареєстрованої зброї передбачає  покарання у вигляді штрафу в розмірі до п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів  доходів  громадян з конфіскацією зброї, то незаконне поводження зі зброєю, бойовими  припасами або вибуховими речовинами тягне за собою кримінальну відповідальність.  Санкція статті 263 КК України  передбачає покарання  у вигляді  позбавлення волі на строк до 7 років.

Нагадуємо, якщо громадяни, які у вказаний термін добровільно здадуть до поліції мисливську, вогнепальну, холодну, газову зброю, то в подальшому після оформлення відповідних документів, вони мають можливість зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах.

Раніше «Главком» повідомляв, що в Одесі та Одеській області буде проводитися місячник по добровільній здачі зброї.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: