Вінничани-чорнобильці отримають матеріальну допомогу до річниці аварії на ЧАЕС

Вінничани-чорнобильці отримають матеріальну допомогу до річниці аварії на ЧАЕС
Виплати профінансують за гроші платників податків з Вінницької міської громади
фото: з відкритих джерел

Виплата буде разовою і її розмір сягатиме до 700 гривень

На сесії міськради Вінниці 26 лютого депутати підтримали рішення, за яким «чорнобильцям» виплатять матеріальну допомогу до 35-ої річниці аварії на ЧАЕС.

Виплата буде разовою і її розмір сягатиме до 700 гривень, повідомляє vn.20minut.ua.

«І потерпілим, і ліквідаторам нададуть матеріальну підтримку з міського бюджету. Перша категорія отримає 700 гривень, друга – 500 гривень, третя – 300 гривень», – розповідає директорка департаменту соцполітики Валентина Войткова.

Оскільки ця виплата є ініціативою муніципалітету, її профінансують за гроші платників податків з Вінницької міської громади, тому матеріальну допомогу виплатять «чорнобильцям» з нашої тергромади. «Подавати заяви на отримання матеріальної допомоги не потрібно. Ці люди, а їх у нас близько 2000, внесені в Єдиний автоматизований реєстр пільговиків. Допомога буде перераховуватися на їхні карткові рахунки», – додає Войткова.

Нагадаємо, до чергової річниці Чорнобильської катастрофи постраждалі та ліквідатори аварії отримають виплати з міського бюджету. Матеріальна допомога буде разовою. Її розмір — до 700 гривень. У департаменті соцполітики кажуть, що гроші нарахують одразу на банківські картки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: