Вінничани на Параолімпійських іграх потрапили у десятку кращих біатлоністів

Вінничани на Параолімпійських іграх потрапили у десятку кращих біатлоністів

Спортсмени з Вінниччини посіли у змаганнях посіли два шостих та восьме місця.

До Національної збірної України з Параолімпійських ігор біатлоністів потрапили двоє спортсменів з міста Бар Вінницької області Ірина Буй та Олександра Казік. Також у змаганнях мала взяти учать ще одна вінничанка Наталя Рубановська, однак вона не поїхала до Кореї за станом здоров’я.

Змагання за медалі зимових ігор в Пхенчхані (Корея) розпочалися 9 березня. Вінницькі параолімпійці виступають одразу в двох видах спорту – лижних перегонах та біатлоні. Минулої суботи 10 березня, у біатлонній гонці на 6 км Ірина Буй посіла 6 місце. Також в суботу на паралімпіаді вперше виступив Олександр Казік. Він в перегонах на 7,5 км фінішував восьмим. 12 березня на третій день Паралімпійських ігор в лижній гонці на 20 км серед чоловіків з вадами зору Олександр Казік посів 6 місце.

За три дні Україна взяла три дві медалі: «золото» у Віталія Лук’яненко та «бронза» у Анатолія Ковалевського та Людмили Ляшенко. Вінничани поки що не здобули жодної медалі, проте розраховують посісти призові місця у наступних етапах змагань. Так у вівторок, 13 березня, у змаганнях з біатлону серед жінок і в гонці на 10 км виступить Ірина Буй. Також у вівторок у біатлонній гонці на 12,5 км серед чоловіків із вадами зору статуватиме вінничанин Олександр Казік. Олександр також бігтиме в середу, 14 березня, в класичному спринті. А Ірина Буй має взяти участь у біатлоні на 12,5 км в п’ятницю, 16 березня.  Цього ж дня розпочнеться гонка серед чоловіків на 15 км, участь у якій візьме Олександр Казік. І на останок 17 березня Ірина Буй змагатиметься у лижних перегонах на 7,5 км.

Нагадаємо, Ірина Буй допомогла параолімпійській збірній України здобути 2 місце у світі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: