Вінницькі митники зафіксували дві тисячі порушень правил

Вінницькі митники зафіксували дві тисячі порушень правил

Впродовж 2018 року фахівці Вінницької митниці ДФС склали 2128 протоколів про порушення митних правил

Загальна вартість предметів правопорушень за цими протоколами сягнула 6,9 млн грн.

Кожен другий протокол, а саме 1082, складено за ст. 481 Митного кодексу України «Перевищення строку тимчасового ввезення або тимчасового вивезення товарів». Друге місце  посіли порушення за ст. 470 Митного кодексу України «Недоставлення товарів, транспортних засобів комерційного призначення та документів до органу доходів і зборів призначення, видача їх без дозволу  органу доходів і зборів або втрата». За цією статтею складено 839 протоколів. На третьому місці порушення за ст.471 МК України «Порушення порядку проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю» (заведено 76 адміністративних справ).

У звітному році продовжено активну взаємодію з правоохоронними органами. Так, до територіальних підрозділів Нацполіції України та СБУ було направлено 35 повідомлень про кримінальні правопорушення, переважна кількість з яких за ознаками контрабанди, зокрема й наркотичних засобів та за фактами підроблення документів.

За звітний період Вінницькою митницею розглянуто 1692 справи. Накладено штрафів на суму 18,8 млн грн, стягнуто штрафів на суму 3,2 млн грн.

Натомість судом розглянуто 206 справ, накладено штрафів на суму 1 млн 926 тис. грн. перераховано до держбюджету штрафів на суму 290 тис. грн. Окрім того, за рішеннями суду застосовано конфіскацію товарів на суму  1 млн 938 тис. грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: