Вінницькі родини отримають благодійну допомогу до Великодніх свят

Вінницькі родини отримають благодійну допомогу до Великодніх свят

З 14 квітня вінничани, які перебувають на обліку в департаменті соціальної політики міської ради, почнуть отримувати пасхальні набори

Загалом до свят їх буде розвезено 5 тисячам сімей. Крім тих категорій, які уже отримували таку допомогу, додаються і деякі інші.

Після впровадження карантину, в кінці березня, найбільш незахищені вінницькі родини безкоштовно отримали від міста пакунки з продуктами, аби не виходити зайвий раз з дому за покупками і не наражатись на небезпеку. На цьому тижні департаменти соцполітики та адмінпослуг міської ради знову організували роботу по логістиці і організації доставки благодійної допомоги родинам, які найбільше цього потребують.

«За дорученням міського голови Сергія Моргунова ми відпрацювали питання організації роботи по формуванню і доставці продуктових наборів до пасхальних свят найбільш вразливим категоріям жителів нашої громади. Цього разу люди отримають пасхальний набір, який складається з паски, ковбаси, молока та овочевого борщового набору. Хочу подякувати всім, хто допоміг із цим – частину наборів оплатив спецфонд «СтопВірус», частину продукції абсолютно безкоштовно надав бізнес. Зокрема, допомогли ТОВ «Люстдорф», мережа кафе «Бібліотека», агрофірма «Органік-Д», торгові марки «Ковбаскофф» та «Солодка мрія», «Вінницяхліб» і Вінницька харчосмакова фабрика, – розповідає заступниця міського голови Галина Якубович. – Усі 5 тисяч пасхальних пакунків ми плануємо доставити людям у найближчі дні».

Минулого разу благодійну допомогу отримували одинокі вінничани похилого віку, які перебувають на обліку у міському терцентрі соціального обслуговування; одинокі матері з дітьми з інвалідністю; сім’ї, які є на обліку в соціальних службах і перебувають у складних життєвих обставинах, а також сім’ї з дітьми, які знаходяться під опікою та піклуванням. Зараз перелік категорії розширився.

«Ми збільшуємо перелік отримувачів цієї допомоги. Зокрема, додаємо багатодітні сім’ї, де виховується п’ятеро і більше дітей. Також інвалідів з дитинства 1 групи. Та людей, що проживають і здійснюють догляд за інвалідом 1 чи 2 групи внаслідок психічного розладу», - каже директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Вона додає, що для доставки благодійних наборів виділений транспорт. Супроводжувати будуть працівник соціальної служби та 2-3 волонтери. Усі вони працюють в масках, рукавичках та мають антисептики, щоб було безпечно і їм, і адресатам цієї допомоги.

Крім того, за ініціативи міського голови місто Вінниця долучилось до соціального проекту, який до пасхальних свят започаткували всеукраїнський фонд «Життєлюб», інтернет-магазин «Розетка» та «Нова пошта». Кожен громадянин країни може до нього долучитись, оплативши на сайті «Розетки» продуктовий набір, який літнім людям доставлять соціальні служби за місцем проживання. Набір складається з різних круп, «тушонки» та олії. До Вінниці уже доставлено 800 таких наборів, а всього очікується 5 тисяч в рамках проекту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: