Вінницьких школярів запрошують долучитись до челенджу #РейсВінницяЄвропа

Вінницьких школярів запрошують долучитись до челенджу #РейсВінницяЄвропа

Челендж присвячений Дню Європи в Україні

Україна традиційно відзначає День Європи 16 травня. Проте, у зв’язку з карантином, в цей день не буде традиційних культурно-розважальних заходів, виставок, концертів, фестивалів. Для того, щоб створити святковий настрій вінничанам, департамент освіти міської ради запрошує учнівські колективи міста взяти участь у челенджі #РейсВінницяЄвропа. Його суть у тому, щоб створити відео, у якому привітати вінничан з Днем Європи та «запустити» символічний паперовий літак у різні міста країн Європи. Наразі такий літачок вже полетів до Кракова, Амстердама, Барселони, Відня. Челендж розпочався вчора і триватиме до 16 травня.
Як зазначає директор департаменту освіти Оксана Яценко, для того, щоб взяти участь у челенджі #РейсВінницяЄвропа, школярам потрібно створити відеопривітання, присвячене Дню Європи. Потім – розмістити його у різних соціальних мережах, це може бути Facebook, Instagram тощо.
Відеопривітання необхідно викласти під хештегом #РейсВінницяЄвропа Відео повинно бути тривалістю до 2 хвилин. Роботу треба виконувати державною мовою та використовувати власні фото- та відеоматеріали. У відео необхідно використати символічний паперовий літак. Його школярі «запускають» у різні міста країн Європи.
У відео діти вітають вінничан з Днем Європи та розповідають, з яким містом Європи у них асоціюється Вінниця. Так, наприклад, учень 4-А класу школи №25 порівнює наше місто з Амстердамом https://cutt.ly/dymkT4r : «У Вінницькому парку розквітли сотні тюльпанів. У Вінниці розвивається мережа велодоріжок, і завдяки цьому ми відчуваємо себе на велосипеді, наче в Амстердамі», – каже він. 
Учні 5-Г класу школи №32 «запустили» паперовий літак до Барселони https://cutt.ly/zymkIP4 Учні зі школи №8 також привітали вінничан з Днем Європи і нагадали, що Європа починається не за кордоном, а у серці кожного українця, та побажали щастя, благополуччя та розквіту нашій державі. Вони надіслали літачок до польського міста Краків https://cutt.ly/bymkMPS
А учні школи №19 вважають, що Вінницький Свято-Преображенський кафедральний собор дуже схожий на собор Святого Петра у Відні https://cutt.ly/LymzEa4, тому надіслали «літачок» саме до Відня. 
Департамент освіти міської ради запрошуємо школярів приєднатись до челенджу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: