Юні вінничани виграли всі матчі на Всеукраїнському турнірі Джерело: vlasno.info

Юні вінничани виграли всі матчі на Всеукраїнському турнірі Джерело: vlasno.info

Одинадцятирічні футболісти «Прем'єр-Ниви» стали «золотими» Джерело: vlasno.info

У Вінниці 25-27 червня проходив Всеукраїнський турнір з футболу «Золота Нива» U-11 (серед юнаків до 11 років). У ньому взяли участь 15 команд, розбитих на три групи. Серед них вінницькі – дві «Прем'єр-Ниви», «Нива» і ДЮСШ Блохіна-Бєланова.

«Географія турніру розширилася. До нас вперше приїхала «Зірка» (Кропивницький), ДЮСШ № 1 (Хмельницький) і «Портовик» (Чорноморськ). Це радує», – прокоментував співорганізатор Андрій Панчук.

Грали поперек футбольного поля одночасно два матчі (два тайми по 17 хвилин). Основна нивівська команда 2007 р.н. (тренер – Павло Касанов) розпочала впевнено – перемогами над «Чемпіоном» (Київ) – 8:0, «Атлетом» (Київ) – 5:0 і «Поліссям» (Житомир) – 2:0. В півфіналі основний час матчу між «Прем'єр-Нивою» і ДЮСШ № 1 (Хмельницький) завершився із рахунком 1:1, а серії пенальті вінничани були сильнішими – 3:2.

В фіналі колектив Павла Касанова зустрівся із добре знайомим «Поліссям». І ще більш впевнено переміг – 4:1. Показати гарну гру чемпіонам не завадив дрібний дощик.

«Кращими гравцями нашої команди були Влад Корольков і Антон Кабуан. Ми виграли всі матчі за рахунок правильних тренувань, талановитих дітей, самовіддачі на полі та фарту – а як же без нього! – каже Павло Касанов. – Навесні наша команда стала срібною на домашньому турнірі, поступилась столичній «Оболоні». А взагалі в усіх змаганнях граємо у фіналі».

В складі чемпіонів грав Іван Нгаха, син екс-капітана вінницької «Ниви» Колінса Нгахи, який нині є тренером цієї команди майстрів.

«Син забив кілька голів, але не у фіналі. Інколи я з ним займаюся індивідуально, але часу на це трохи бракує, – каже Колінс Нгаха. – Турнір "Золота Нива» U-11 – досить непоганий. «Прем'єр-Нива» 2007 р.н – сильна команда, з нею працює гарний тренер. Тому можна в подальшому розраховувати на її успіхи у чемпіонатах України». 

В матчі за третє місце «Прем'єр-Нива» 2008 р.н. (тобто молодша за інших на рік) поступилася хмельничанам – 0:1. Але тренер цього колективу Олександр Гайдаржи в цілому задоволений підсумками.

«Наші молодші хлопці грали-на рівних з усіма. Вони могли показати й кращий результат. Бо за дві хвилини до кінця півфінального поєдинку із «Поліссям» вигравали і рахунком 1:0, але пропустили два м'ячі і поступилися», – сказав Олександр Гайдаржи.

Призери отримали Кубки, медалі та дипломи. Були вручені й індивідуальні призи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: