З Естоніїї надійшла гуманітарна допомога вінницькому військовому госпіталю

З Естоніїї надійшла гуманітарна допомога вінницькому військовому госпіталю

Також допомога надійшла районним лікарням

Таллінська регіональна лікарня (Естонська Республіка) запропонувала передати медичним закладам України як гуманітарну допомогу 68 функціональних ліжок виробництва Фінляндії (56 для дорослих, 12 для дітей).

Транспортування ліжок здійснила Асоціація українських організацій Естонії, яку очолює виходець з Вінниччини Володимир Паламар. Партнерами, які приймали цей гуманітарний вантаж та допомагали передати його лікарням і госпіталям, виступили Міжнародна благодійна організація «Козацький фонд «Альбатрос» (м. Київ) та Липовецький благодійний фонд громади (м. Липовець).

Спочатку автомобіль із функціональними ліжками прибув до Києва, де відбулася процедура розмитнення гуманітарного вантажу. Також у Києві частину ліжок було передано представникам госпіталю військової частини, що дислокується в м. Бровари. Наступного дня, у четвер 5 липня, ліжка було доставлено до м. Липовець, де відбулась їх передача представникам Вінницького військово-медичного клінічного центру (центр отримав найбільшу партію – 28 ліжок), також Липовецькій районній лікарні, Іллінецькій районній лікарні та Теплицькій лікарні планового лікування.

У день приїзду до м. Липовець президента Асоціації українських організацій Естонії Володимира Паламаря та автомобіля з гуманітарним вантажем біля приміщення райради та адміністрації поруч із прапором України та Євросоюзу замайорів і прапор дружньої Естонії.

- Із 2012 року Липовецький благодійний фонд громади має партнерські відносини із Асоціацією українських організацій Естонії, - розповів Микола Обара. – Цього разу Володимир Паламар в рамках договору про співпрацю між Асоціацією, Липовецьким фондом громади, Липовецькою районною радою Липовецькою райдержадміністрацією привіз у вигляді гуманітарної допомоги для Липовецької ЦРЛ понад два десятки медичних багатофункціональних ліжок. Таку ж допомогу отримав Іллінецький район і Вінницький Військово-медичний клінічний центр Центрального регіону.

Гостя з Естонії приймали голова районної ради Юрій Науменко, перший заступник голови райдержадміністрації Ольга Дмитрів. Під час передачі ліжок були присутні головний лікар Липовецької ЦРЛ Олександр Дмитрук, головний лікар Іллінецької ЦРЛ Микола Масленчук, майор медичної служби військово-медичного клінічного центру Дмитро Пасіков.

Також лікарі Липовецької ЦРЛ показали Володимиру Паламареві хірургічне відділення, медичне обладнання та операційний блок.

Допомога від естонських друзів для українських бійців і раніше надавалась за посередництва Липовецького благодійного фонду громади (Липовеччина має партнерські зв’язки з естонським містом Йихві). Так, для захисників України ще з 2014 р. надходили теплі естонські армійські шапки та вовняні светри, шоломи, аптечки та інше обладнання.
Естонські українці, об’єднані в Асоціацію українських організацій Естонії, та естонці (зокрема, активісти організації «Кайтселійт» - Спілки добровольчих формувань самооборони Естонії) не раз збирали великі партії благодійної допомоги для батальйонів «Донбас», «Азов», «Золоті ворота», для «кіборгів» з Донецького аеропорту, Національної гвардії та інших формувань.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: