За два місяці вінницькі митники зафіксували 200 порушень

За два місяці вінницькі митники зафіксували 200 порушень

Саме стільки протоколів було складено посадовими особами митниці впродовж січня-лютого 2018 року.

Загальна вартість  правопорушень склала 1,9 мільйонів гривень. Вилучення предметів правопорушень відбулось у 35 справах на загальну суму 138 тисяч гривень.

Про це інформує відділ комунікації ГУ ДФС у Вінницькій області, повідомляє «Главком».

За словами начальника Вінницької митниці ДФС Валентина Калашнікова упродовж звітного періоду найбільш характерними видами порушень митного законодавства було переміщення товарів через митний кордон з приховуванням від митного контролю та недоставлення товарів, транспортних засобів до митного органу, а також порушення порядку проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю.

«Із загальної кількості, близько 80% протоколів складено за ознаками правопорушень, санкції яких не передбачають конфіскації, а це переважно перевищення терміну транзиту та тимчасового ввезення транспортних засобів на іноземній реєстрації.

Щодо структури предметів правопорушень, вилучених у справах про порушення митних правил, то майже 50 відсотків з них або 17 справ – пов’язані з алкогольними напоями, 4 справи – з тютюновими виробами, 7 справ – з транспортними засобами.

Також у звітному періоді митницею розглянуто 156 справ про порушення митних правил. Накладено штрафів на суму 1,8 млн. грн. Стягнуто штрафів на суму 450 тис. грн.

Разом із тим, до суду, для розгляду та прийняття рішення, передано 40 справ про порушення митних правил, із яких закрито 5 справ на суму 296 тис. грн. До державного бюджету перераховано штрафів на суму 8 тис. грн. Застосовано конфіскацію на суму 739 тис. грн. Накладено штрафів на суму 742 тис. грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: