OperaFest Tulchyn-2018. Фоторепортаж з відкриття фестивалю

OperaFest Tulchyn-2018. Фоторепортаж з відкриття фестивалю

Як змінився найбільший оперний open air країни в палаці Потоцьких

Другий ОпераФест розпочався не менш пафосно та гучно, аніж дебютний фестиваль 2017 року. Після офіційного відкриття інсталяції «Щедрик» та самого фестивалю прем’єр-міністром Гройсманом, надвечір до палацу Потоцьких послухати кращі світові оперні шедеври прийшли тисячі людей з усієї України.  

Цього року зовнішня складова фестивалю не надто змінилася від часів першого фестивалю. Однак є і значні відмінності. 

Перше, що кидається в очі – відреставрований принаймні ззовні правий флігель палацу: він пофарбований в такий самий ніжно-рожевий колір, як і центральна частина комплексу будівель. А ліва частина, де під час минулого фесту були розвішані великі портрети оперних співаків, тепер завішана величезним банером «МХП». 

Окрім того значно збільшилася територія наметового містечка – тепер вона простягається аж до самого паркану з лівого боку центрального корпусу палацу. Тут же встановлені біотуалети, а також рукомийники, де є – принаймні зараз – навіть паперові рушники. За вбиральнями – три душові кабінки. 

Передбачили також і зону для дітей, якої не було минулого року: величезні батути розташували прямо за парканом палацу. Фуд-корти також перемістили ближче до паркану – тепер вони не займають мало не чверть усієї території, як це було минулоріч. Хот-доги тут продають за 30 гривень, пиво – по 25, порція курячих крилець – 50 грн.

Водночас цього разу менше місця займають зони продажів мистецьких товарів та картин.

Стало ніби більше реклами на чотирьох великих екранах, розташованих на всій території фесту: окрім виступів офіційних осіб та переліку інфопартнерів, тут тепер показують короткі рекламні ролики спонсорів та промо-ролики про Вінницю. 

Візуально станом на 21:00 спостерігається ніби відчутно більше людей, ніж у перший день першого фестивалю.

Але звісно, найважливише, що змін зазнала програма та учасники фестивалю. Детально про творчу програму цьогорічного фестивалю читайте у нашому матеріалі.

Близько восьмої почало активно розгортатися наметове містечко, великі групи людей збиралися біля фуд-кортів, партер під сценою – повністю зайнятий.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: