Вінницька молодь пройшлася запальним маршем на честь УПА (фоторепортаж)

Вінницька молодь пройшлася запальним маршем на честь УПА (фоторепортаж)

Святкування Дня захисника України у Вінниці

Вінницька патріотична молодь сьогодні, 14 жовтня, вшанувала пам'ять українських повстанців маршем на честь річниці з дня створення УПА.

Хлопці та дівчата, більшості з яких на вигляд не більше 20-ти років, пройшлися від пам'ятника Коцюбинському до пам'ятного знаку Січовим стрільцям, що біля «Книжки». 

«Ми проводимо цей марш для того, щоб люди пам'ятали загиблих українських героїв. Щоб вони хоча б раз на рікзгадували їх, адже це наша історія», - розповів юний активіст Олег

Ще біля місця збору учасники маршу привертали до себе увагу перехожих - готували смомлоскипи та вдягали маски проти диму. Коли ж невелика, проте гамірна компанія, вигукуючи патріотичні гасла, рушила, містяни не зводили з них очей. Чимало з них підтримували молодих людей і кричали у відповідь їм «Слава Україні!», «Україна понад усе!» та «Слава українському війську!».

Особливо ефектно дійство виглядало, коли активісти запалили фаєри та смолоскипи. Вже біля «Книжки» смолоскипи обережно поклалаи разом та погасили з вогнегасника. 

Нагадаємо, раніше «Главком» повідомляв, що у Києві відбувся марш УПа під гаслом: «Повернемо Україну українцям!».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: