До реконструкції та після: як змінився Київський міст

До реконструкції та після: як змінився Київський міст

Реконструкція Київського моста у Вінниці завершується. Ремонт на переправі триває з березня 2017 року

У листопаді 2016 року, ще до офіційного оголошення про плани капітального ремонту Київського мосту, ми публікували матеріал про плачевний стан переправи. Через майже два роки повторили прогулянку мостом та зробили світлини з того ж ракурсу. 

З чого все починалося?

Реконструкцію мосту виконує компанія МСУ-2, яка виграла тендер від Департаменту капітального будівництва Вінницької міської ради. Попередньо роботи мали завершитися в 2017 році, але довгий час не вдавалося перенестикомунікації, які проходили під спорудою, а потім виявилося, що потрібно виконувати додаткові заходи, які не передбачали, зокрема, заміну ліхтарів, огородження та бетонування основ.  

Коли закінчать?

20 серпня 2018 року Департамент та генеральний підрядник уклали додатковий договір. Згідно нього роботи цілком мали завершити до 1 листопада, але також не встигли.    

Коли закінчать реконструкцію цілком редакція сайту Vinbazar.com поцікавилася у міського голови Вінниці Сергія Моргунова. За словами мера, всі роботи здадуть до кінця цього року. Будівельникам ще залишилося облаштувати колесовідбійники та нанести на тротуари спеціальне покриття. 

Вартість

Першочергово вартість ремонту переправи складала 56,5 мільйонів гривень. Але 18 вересня 2018 року був укладений ще один договір, за яким компанія отримала ще 26,7 мільйонів гривень за виконанні робіт, які не передбачали першочергово. В липні перераховували 1 495 138 гривень також на додаткові роботи. 

Розслідування

Сьогодні триває слідство щодо реконструкції Київського мосту. Прокуратура міста Вінниці внесла до єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про привласнення бюджетних коштів службовими особами Департаменту капітального будівництва Вінницької міської ради за змовою з підрядником. Розслідує справу поліція. 

З ухвали суду від 19 вересня 2018 року стають відомі обставини справи. Слідство встановило, що керівники компанії, яка виконувала реконструкцію, створили підприємство та орендували за бюджетні кошти техніку, яка й так належала їм. 

«Аналізом інформації на предмет законності використання бюджетних коштів встановлено що службові особи ТОВ «МСУ-2» протягом 2017-2018 років перераховували понад 1 млн.грн. на пов'язане з Підрядником товариство - ТОВ «Компактбуд» (ЄРДПОУ-41231196) з призначенням платежу за оренду техніки та устаткування. При цьому, отримано дані про те, ТОВ «Компактбуд» фактично створене директором ТОВ «МСУ-2» ОСОБА_3 та його батьком головним інженером ТОВ «МСУ-2» ОСОБА_4 з метою переведення отриманих бюджетних коштів в готівку для подальшого їх обернення на свою користь. Таким чином, встановлено обставини, що можуть свідчити про скоєння розкрадання бюджетних коштів, шляхом внесення недостовірних відомостей до актів приймання будівельних робіт»,  - йдеться в ухвалі суду.  

Проїзд Київським мостом офіційно відкрили для транспорту в листопаді 2017 року.   

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: