Негода на Вінниччині: знеструмлені села, підтоплені вулиці та одна жертва

Негода на Вінниччині: знеструмлені села, підтоплені вулиці та одна жертва

Підсумки буревію, який пронісся регіоном

14 червня на Вінниччині пронеслася значна гроза. Негода наробила лиха як у місті так і в района.

У «Вінницяобленерго» звітують, що внаслідок негоди 72 населених пунктизалишилося без електрики. Найбільшої шкоди  стихія наробила у Гайсинському, Калинівському, Козятинському, Немирівському, Тиврівському районах та Замостянському районі міста Вінниця. Енергетики також зазначають, що серйозні пошкодження зазнали дві високовольтні лінії: Вінниця - Немирів та Вінниця -Тульчин. Вимкнено 445 трансформаторних підстанцій. 

А мешканці села в Тульчинському районі через перепад напруги залишилися без електроприладів. У людей погоріли телевізори, холодильники, комп'ютери, які були увімкненні в мережу.   

За добу рятувальники прибрали з автошляхів Вінниччини 12 повалених вітром дерев, а у Могилів-Подільському з трьох приватних господарств довелося відкачувати воду. 

Без жертв також не обійшлося. У селі Росоша Липовецького району перед негодою пенсіонер пішов на пасовище забирати корову. Вітер обірвав дріт електропередач, який впав на худобу. 74-річний чоловік загинув разом із твариною. 

Вінниця 

У місті сильний дощ затопив вулиці. Очевидці публікували відео доріг зі значними потоками води. Зокрема, подібна ситуація спостерігалася в районі Старого міста.  

Також затопило центральний вхід до дитячого садочку №6Воду відкачувалди рятувальники. 

На Київській довелося прибирати з автодороги повалене дерево. Розчищали дорогу також на Зодчих та вулиці Ушакова. Чималу гілку зломало в парку біля «Книжки». 

На проспекті Юності від потоку води утворилося провалля посеред дороги. Яма в асфальті з'явилася просто біля світлофору.

 

Державна служба надзвичайних ситуацій попереджає, 15 червня у Вінницькій області знову очікуються грози, місцями шквали до 15-20 м/с, подекуди град.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: