Райцентр на Вінниччині приймає міжнародний оперний фестиваль

Райцентр на Вінниччині приймає міжнародний оперний фестиваль

Палац Потоцьких вкотре приймає гостей оперного open air фестивалю Operafest Tulchyn

Третій міжнародний оперний open air фестиваль Operafest Tulchyn сьогодні відкривається у місті Тульчин, Вінницької області. Цьогоріч програма заходу розділена на дві частини: Grand Operafest та Kids Operafest. Захід триватиме з 4 по 9 червня.

«Два перших дні фестивалю будуть повністю присвячені дитячій опері, а наступні — найпопулярнішим світовим мюзиклам, балету та концерту «Гала-опера». Вперше в Україні відбудуться концерти Польської Королевської опери та американських солістів Disney, які покажуть авторську програму для дітей», - розповіла артпродюсерка фестивалю Ірина Френкель.

Цьогоріч вперше буде окрема програма для дітей: казкова опера «Король Дроздобород», мюзикл «Пригоди Гекльберрі Фінна» та концерт-шоу «Colours of the wind» за участі американських співаків Дрю Таблака, Коннора Сміта та Лаури Елсі Дікінсон, які озвучають мультфільми Disney. Для дорослих Operafest Tulchyn підготували оперету у стилі «українського танго» «Гуцулка Ксеня», балет «Історії у стилі танго та опера Straszny dwór всесвітньо відомої Польської Королівської опери.

На концертах та виставах Operafest Tulchyn-2019 прозвучать опери українською, італійською, німецькою, французькою, польською, іспанською та англійською мовами.

Третій міжнародний оперний open air фестиваль Operafest Tulchyn сьогодні відкривається у місті Тульчин, Вінницької області (фото з відкритих джерел)Третій міжнародний оперний open air фестиваль Operafest Tulchyn сьогодні відкривається у місті Тульчин, Вінницької області (фото з відкритих джерел)

Окрім того, протягом п’яти днів на території Палацу Потоцьких буде проводитьсь виставка робіт українських художників, історичні експозиції, а також майстер-класи з живопису, гончарства та кольчугоплетіння.

«Щоразу з нашою чудовою командою ми встановлюємо нові рекорди. Минулого року наш фестиваль зібрав понад 48 тисяч глядачів. У 2019 році ми очікуємо до 70 тисяч глядачів. Враження про фестиваль розлетілись по всій Україні і далеко за її межами. Фестиваль чекають і ще навіть до оголошення програми з різних куточків України нам почали надходити запитина організацію приїзду великих груп. Це дійсно незабутні враження просто неба, унікальна атмосфера», - зазначає Ірина Френкель.

Вхід на територію фестивалю залишається вільним. На його території буде розташований партер до 3000 місць, працюватиме зона майстер-класів і фуд-корти. Для тих, хто бажає залишитись тут на ніч, розбите наметове містечко та дитячий кемпінг.

Даяна Данилюк, для «Главкома» з Вінниці

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: