Вінницька патрульна Катерина Жуйко перемогла у номінації Всеукраїнської акції Running League 2018

Вінницька патрульна Катерина Жуйко перемогла у номінації Всеукраїнської акції Running League 2018
Катерина Жуйко

Вінницька патрульна перемогла у всеукраїнській акції з бігу

За плечима у дівчини вже сотні кілометрів забігів та ряд перемог. Нині вона мріє про світові змагання з бігу серед поліцейських.

Я виборола диплом першого місця у Running League 2018, організаторами якої є «Run Ukraine», в категорії «Професії» — як поліцейський. Run Ukraine — це організація, яка влаштовує наймасштабніші забіги України, — розповіла старший інспектор відділу кадрового забезпечення обласного управління патрульної поліції Катерина. — Професійно бігом займаюсь півтора року. Раніше теж бігала, але не так активно і не такі довгі дистанції. Згодом почала займатись у Руслана Кобялки, який проводить тренування у рамках проекту AirFitnes365. Свій перший півмарафон — 21,097 км — подолала у жовтні 2017 року. Я брала участь у забігах у Києві, Львові, Тернополі, Ужгороді, Буковелі і, звісно, Вінниці.

Який твій найбільший успіх у змаганнях із бігу? Які старти запам’ятались найбільше?

У цьому році у Тернополі у забігу на 10 кілометрів виборола третє місце серед жінок.

Мені найбільше запам’ятався забіг з перешкодами в Буковелі. Це був мій перший забіг з перешкодами. У наступному році я планую пробігти повний марафон — 42,195 км. Поки що найдовша дистанція, яку я подалала, це тренувальні 38 км.

Якими видами спорту ти ще займаєшся? Чи є серед твоїх рідних й близьких спортсмени?

Дуже люблю плавання! Віднедавна почала вдосконалювати техніку. Вже чотири роки поспіль пірнаю в ополонку на Водохреща. А в лютому цього року зробила експеримент — пірнала раз, двічі, а інколи тричі на тиждень! Неймовірні відчуття! До речі, моя мама в дитинстві виборола розряд кандидата у майстри спорту із плавання на спині. Спорт завжди зі мною. Це вже спосіб життя. Ще мені подобається стріляти в тирі.

На службі переслідувала порушників?

Мені здається, що на службі в кожного патрульного виникає така ситуація, коли доводиться побігати. Але в формі, зі спецзасобами, а ще й в бронежилеті — набагато важче, ніж на тренуваннях. У мене теж таке було. Але то буденність служби.

Як ти прийшла на службу до патрульної поліції? Чи подобається служба?

Я магістр за спеціальністю «Екологічна безпека», а під час служби стала спеціалістом за спеціальністю «Правознавство». Я почала проходити етапи конкурсу майже за три місяці до захисту магістерської із екологічної безпеки. Наприкінці листопада захистилась, а на початку грудня вже пішла на навчання в поліцію.

До поліції я йшла за ідею. Я тоді погано розуміла, що таке поліція, але прагнула до змін в країні, особливо після Майдану. Жодним чином не розчарувалась.

Якесь захоплення, крім бігу, ще маєш?

Я дуже люблю співати. Це просто захоплення. Співаю різне — починаючи від 7Б — «Молодые ветра», закінчуючи AC/DC — Highway to hell.

А як тобі ідея в майбутньому взяти участь у змаганнях з бігу чи там Олімпіаді з різних видів спорту саме з-поміж правоохоронців, військових, пожежників тощо?

З приводу Олімпіади з бігу серед поліцейських я не думала, але це цікаво. Можливо, у майбутньому дійсно таке відбудеться. Тож була б рада взяти у ній участь. Скажу про це друзям і колегам.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: