На Вінниччині священик вигнав із церкви хрещену маму за те, що вона начебто іновірка

На Вінниччині священик вигнав із церкви хрещену маму за те, що вона начебто іновірка

Дівчина ходить до греко-католицької церкви, а за хрещену її покликали до церкви Московського патріархату

На Вінниччині, в Бершадському районі, трапився конфлікт прямо в церкві. Тамтешній священик виставив із храму молоду дівчину під тим приводом, що вона належить до іншої конфесії.  Таку інформацію розмістила на своїй сторінці у Фейсбук Оксана Лебідь, яка, очевидно, була очевидицею цього конфлікту.

У своєму коментарі до оприлюдненого відео дівчина розповідає, що конфлікт трапився під час обряду хрещення дитини. Мовляв, місцевий священик почув, що дівчина промовляє “Символ віри” українською та запитав у неї, до якої церкви вона ходить. Та відповіла, що греко-католицької Тоді священик випроводив її з церкви, сказавши, що вона не має права брати участь у таїнстві хрещення в храмі УПЦ МП.

За доньку затупився батько дівчини, до речі, боєць АТО. Він сказав, що його дочку хрестили в цьому храмі, і вона прийшла сюди до Бога, а не до священика додому. Отакий вийшов конфлікт.

Авторка посту просить його поширити, щоб усі знали, як поводяться священики Московського патріархату. Хоча, здається, то, радше, не проблема конкретної конфесії, а особиста позиція людини, яка за іронією долі стала священиком.

Втім, у коментарях під публікацією люди поділилися. До речі, коментарів під цим дописом ду-у-уже багато. З усього видно, що мирські справи люди вже втомились обговорювати і перейшли на церковні. Одні кажуть, що батько дівчини мав би ще й набити священика за образу своєї дитину. Інші посилаються на релігійні канони, що забороняють представникам інших конфесій брати участь у церковних таїнствах, до яких входить і обряд хрещення.

Втім, дехто, дивиться на цю ситуацію з іронією. І це напевно єдине, що може врятувати наше суспільство від  нав’язаного релігійного розколу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: