Австралія придбає в США шість безпілотників Triton на майже $7 млрд

Австралія придбає в США шість безпілотників Triton на майже $7 млрд
Безпілотник MQ-4C Triton

Контракт мають повністю виконати до кінця 2025 року

Прем’єр-міністр Австралії Малкольм Торнбулл заявив про те, що його країна має намір придбати в США 6 безпілотних літальних апаратів MQ-4C Triton на суму в 6,9 млрд. доларів. Дані БПЛА будуть використовуватися для спостереження і моніторингу ситуації в світовому океані.  Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Безпілотники Triton мають застосовуватися разом із літаками протичовнової боротьби і морського спостереження P-8 Poseidon, що тим самим буде збільшувати ефективність застосування. Таке спільне застосування покращить збір і обробку розвідувальних даних, а також спроможність вести боротьбу із підводними човнами супротивника та наносити високоточні удари. Тому, за словами Торнбулла, придбання БПЛА Triton зробить Австралію більш захищеною, а регіон безпечнішим.

Один такий безпілотних може працювати до 24 годин, збираючи інформацію і дані на території в 3,7 тисяч км. Планується, що Австралія отримає перший MQ-4C Triton в середині 2023 року, а загалом контракт буде виконано до кінця 2025 року. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: