Ізраїльські вчені провели успішні тести вакцини проти коронавірусу

Ізраїльські вчені провели успішні тести вакцини проти коронавірусу
Ізраїльський інститут згодом почне наступний етап випробувань - на інших тваринах, а потім - на людині

Вакцина проти коронавірусу може бути готова через рік, або навіть раніше

Ізраїльський інститут біологічних досліджень в місті Нес-Ціона успішно завершив клінічні випробування вакцини проти коронавірусу Covid-19 на гризунах. Про це повідомляє Интерфакс з посиланням на 12 телеканал ізраїльського телебачення в понеділок, 18 травня.

«Під час проведення випробувань вакцинували 50% гризунів лабораторії інституту, потім всі гризуни були інфіковані коронавірусом нового типу. Результати дослідження показали, що щеплені тварини залишилися здорові, а нещеплені заразилися Covid-19", - йдеться в повідомленні.

Незабаром інститут почне наступний етап випробувань - на інших тваринах, а потім - на людині. Якщо дослідження пройде за планом, то вакцина проти коронавірусу буде готова через рік або навіть раніше.

Зазначено, що випробування вакцини проти Covid-19 почалися минулого місяця, після того, як прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху особисто попросив Інститут біологічних досліджень приєднатися до боротьби з коронавірусною пандемією.

Крім того, лабораторія інституту під наглядом озброєних сил також працює над створенням ліків для лікування захворювань, що розвиваються на тлі зараження коронавірусом.

У минулі вихідні міноборони Ізраїлю оголосило, що інститут подав патент на вісім типів антитіл до коронавірусу, які будуть використані в розробці препарату для лікування Covid-19.

Як повідомляє газета The Jerusalem Post, інститут також бере участь в зборі плазми у людей, які  перехворіли на коронавірусну інфекцію, в надії, що це допоможе дослідженню.

Над створенням вакцини проти коронавірусу також працює ізраїльська компанія MIGAL. Минулого місяця повідомлялося, що її вчені почнуть тестувати вакцину проти коронавірусу Covid-19 на людях вже на початку літа.

За даними газети, в MIGAL мають намір адаптувати створену раніше вакцину проти пташиної інфекційної пневмонії в пероральну вакцину проти Covid-199, оскільки у цих захворювань спостерігається генетична схожість і ідентичний механізм зараження.

Раніше повідомлялося, що американські вчені готуються до клінічних випробувань нової вакцини проти Covid-19, яку вони планують випускати у вигляді таблеток. Також американські дослідники отримали перші докази того, що хворі на Сovid-19 матимуть імунітет.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: