Російські хакери атакували понад 40 країн: кому дісталося найбільше

Російські хакери атакували понад 40 країн: кому дісталося найбільше
Російські кіберзлочинці працюють на Кремль
фото з відкритих джерел

Атаки російських хакерів були успішні у 29% випадків

Із початку війни РФ проти України зафіксовані атаки російських хакерів проти урядів, аналітичних центрів і підприємств 42 країн-союзників України. Про це повідомляє пресслужба Microsoft.

«Із початку війни атаки російських хакерів були успішні у 29% випадків», – заявив президент Microsoft Бред Сміт.

Майже дві третини цілей кібершпигунства стосувалися членів НАТО. Сполучені Штати Америки були головною метою, на другому місці опинилася Польща, головний канал військової допомоги, що надходить в Україну. Також за останні місяці Данія, Норвегія, Фінляндія, Швеція і Туреччина випробували на собі численні напади російських хакерів.

Винятком є Естонія, де Microsoft з 24 лютого не виявила жодної російської кібератаки. У компанії вважають, що Естонія впровадила хмарні обчислення, де зловмисників легше виявити.

У Microsoft також зазначили, що кіберзахист України виявився сильнішим в цілому, ніж можливості Росії.

Кіберзлочинці з РФ проявляють обережність, щоб не випустити руйнівні віруси, що знищують дані, за межі України, як це сталося з вірусом NotPetya в 2017 році.

Україна також подала приклад в області захисту даних завдяки тому, що перейшла від локального зберігання своїх даних на серверах до поширення цих даних в хмарних сервісах, розміщених в центрах обробки даних по всій Європі.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: