Розвідка РФ зламала електронну пошту Меркель, – німецькі ЗМІ

Розвідка РФ зламала електронну пошту Меркель, – німецькі ЗМІ
Електронну пошту канцлера Німеччини Ангели Меркель у 2015 році атакували російські хакери

Хакери отримали доступ до двох облікових записів електронної пошти канцлерки, які містили повний трафік листів з 2012 по 2015 рік

Військова розвідка Російської Федерації зламала електронну пошту канцлерки Німеччини Ангели Меркель та отримала доступ до тисяч електронних листів у 2015 році. Про це повідомляє німецьке видання Der Spiegel.

У публікації пояснюють, що 8 травня 2015 року хакер під ніком Scaramouche отримав доступ до офіційних комп'ютерів у парламентському офісі Меркель. Він паралізував ІТ-систему на декілька днів. За оцінками слідчих, йому вдалось скачати близько 16 гігабайт даних, серед яких були тисячі листів з офісу Меркель. 

Експерти Федерального управління кримінальної поліції (BKA), Федерального управління з питань інформаційної безпеки (BSI) та приватні компанії взялися розслідувати напад. У рамках розслідування вилучили понад 300 серверів. Слідчі звернулися з проханням про надання юридичної допомоги до 21 країни світу.

За даними влади, зловмисник отримав доступ до двох облікових записів електронної пошти канцлерки, які містили повний трафік листів з 2012 по 2015 рік. Проте навіть через 5 років після атаки не відомо, яку саме інформацію витягнув з листування хакер. 

Слідство вважає, що за хакерською атакою стоїть російська військова розвідка. 

До слова, СБУ нейтралізувала понад 100 кібератак і завадила хакерам з РФ отримати дані держустанов

Також російські хакери намагаються викрасти інформацію про вакцину проти Covid-19.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: