У Росії в суді хочуть заборонити Telegram

У Росії в суді хочуть заборонити Telegram

Наглядове відомство Росії вимагає заборонити роботу месенджера Telegram

Роскомнагляд подав позов про блокування месенджера Telegram. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

«Роскомнагляд в п'ятницю, 6 квітня, подано позовну заяву в Таганський районний суд міста Москви з вимогою про обмеження доступу на території Росії до інформаційних ресурсів організатора поширення інформації в мережі Інтернет Telegram Messenger Limited Liability Partnership», - йдеться у заяві.

Повідомляється також, що «позовна заява подана в зв'язку з виявленням ФСБ Росії невиконання компанією Telegram Messenger Limited Liability Partnership обов'язки організатора поширення інформації, встановленої п. 4.1 ст. 10.1 цього закону».

Нагадаємо, Роскомнагляд повідомив керівництву Telegram про необхідність виконати вимоги закону і надати ФСБ ключі шифрування. Компанія повинна зробити це протягом 15 днів.

Раніше повідомлялося, що користувачі Telegram попросили суд визнати незаконними дії ФСБ, які вимагають від керівництва надавати ключі для розшифровки повідомлень.

Пізніше творець Telegram пообіцяв, що не віддасть ФСБ ключі від шифрування.

2 квітня месенджер Telegram повідомив Роскомнагляду Росії про неможливість виконати вимоги ФСБ про надання ключів для дешифрування повідомлень користувачів.

Довідка:Telegram - безкоштовний месенджер для смартфонів, що дозволяє обмінюватися текстом і файлами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: