Байден вніс до «чорного списку» 59 китайських компаній

Байден вніс до «чорного списку» 59 китайських компаній
Байден вніс в чорний список 59 китайських компаній, включаючи Huawei
Фото з відкритих джерел

Указ Байдена забороняє інвестиції в 59 китайських компаній

Президент США Джо Байден підписав указ про внесення 59 китайських компаній до «чорного списку». Серед них – одна з найбільших компаній у сфері телекомунікацій Huawei, підозрювана у шпигунстві на КНР. Про це йдеться в повідомленні Білого дому.

Документ набирає чинності 2 серпня.

«Виконавчий указ дозволяє США забороняти інвестиції в китайські компанії, які підривають безпеку або демократичні цінності США і наших союзників. Указ не дозволяє інвестиціям США підтримувати китайський оборонний сектор», – йдеться в повідомленні.

Заборона поширюється також на виробника авіатехніки Aviation Industry Corporation of China, на телекомунікаційні компанії China Mobile Communications Group і China Telecommunications Corporation, China United Network Communications Group, а також на компанію з виробництва мікроелектроніки Semiconductor Manufacturing International Corporation.

Раніше повідомлялося, що компанія Google припиняє співпрацю з китайським виробником смартфонів Huawei після указу тодішнього президента США Дональда Трампа про заборону на використання обладнання цієї компанії.

В січні 2020 року влада США висунула офіційні звинувачення проти Huawei. У Мін'юсті США вважають, що компанія займалася на території США промисловим шпигунством і вчинила шахрайство, намагаючись обійти санкції проти Ірану.

Тодішній держсекретар США Майк Помпео заявив, що Вашингтон не буде співпрацювати з країнами, які використовують системи китайської Huawei Technologies.

Huawei подала до суду на уряд США через «незаконні обмеження».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: