Boeing планує швидке оновлення програмного забезпечення 737 Max

Boeing планує швидке оновлення програмного забезпечення 737 Max

Оновлення торкнеться системи MCAS, яка бореться зі звалюванням лайнера при відключеному автопілоті

Американська корпорація Boeing планує випустити оновлення програмного забезпечення літаків сімейства 737 Max протягом 7-10 днів, повідомляють інформагентства з посиланням на обізнані джерела.

За даними Франс прес, оновлення торкнеться системи MCAS, яка бореться зі звалюванням лайнера при відключеному автопілоті. На оновлення прошивки піде близько двох годин, повідомляє агентство з посиланням на джерела, що попросили про анонімність.

Рейтер відзначає, що на даний момент немає доказів того, що саме програмне забезпечення могло привести до катастрофи лайнера індонезійської авіакомпанії Lion Air в жовтні минулого року і краху літака Ethiopian Airlines 10 березня.

При цьому напередодні гендиректор Ethiopian Airlines Теволде Гебремаріам заявив в інтерв'ю агентству Сіньхуа, що між двома катастрофами є певна схожість, проте точні висновки можна буде зробити тільки після аналізу бортових самописців, який займе декілька днів.

У Boeing раніше повідомляли, що оновлення програмного забезпечення для лайнерів сімейства 737 Max буде випущено в найближчі тижні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: