Держдеп США викликав російського дипломата для розмови

Держдеп США викликав російського дипломата для розмови
США продемонстрували повну підтримку Чехії

Російського дипломата викликали, аби висловити йому стурбованість дестабілізуючими діями РФ

Тимчасовий повірений у справах Росії у США в п’ятницю був викликаний до Держдепартаменту, темою спілкування стали дестабілізуючі дії Москви.

Про це йдеться у повідомленні посольства РФ у США.

«Сьогодні російський тимчасовий повірений у справах скористався зустріччю в Держдепартаменті, щоб рішуче відкинути безпідставні звинувачення проти Росії в дестабілізуючих діях в євроатлантичному регіоні», – йдеться у повідомленні.

Російського дипломата викликали, аби висловити йому стурбованість дестабілізуючими діями, які Росія продовжує здійснювати у євроатлантичному регіоні. Крім того, США продемонстрували повну підтримку Чехії.

Нагадаємо, у цьому році не тільки Чехія встигла вислати російських дипломатів. Швеція, Німеччина й Польща в рамках дзеркальної відповіді Росії відправили трьох співробітників її посольства додому. Україна оголосила персоною нон ґрата одного з радників посольства РФ у Києві, це дзеркальний захід на затримання нашого консула в Санкт-Петербурзі.

Албанія вислала з країни співробітника російського посольства через систематичне порушення антикоронавірусних заходів. Через звинувачення в шпигунстві кілька російських дипломатів залишили Італію й Болгарію.

Трьох російських дипломатів відправила назад Польща – через «порушення зазначеними особами умов дипломатичного статусу і проведення заходів на шкоду Республіці Польща».

Чехія скоротить чисельність персоналу посольства РФ у Празі, у відповідь на висилку 20 своїх дипломатів з Росії.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: