Єлизавета ІІ вперше відмовилась від давньої традиції

Єлизавета ІІ вперше відмовилась від давньої традиції
Королева також дозволила не піднімати національні прапори над урядовими будівлями за святковою традицією, якщо це створюватиме проблеми
Фото: dailymail.co.uk

У Великій Британії не проводитимуть гарматний салют в честь дня народження Єлизавети II

Королева Великої Британії Єлизавета II вперше за 68 років скасувала традиційний гарматний салют на честь свого дня народження. Вважає його недоречним в умовах пандемії.

«Збройного салюту не буде. Її Величність висловила бажання, щоб не було жодних спеціальних заходів, що дозволяють проводити салюти», – передає видання Daily Mail.

Королева також дозволила не піднімати національні прапори над урядовими будівлями за святковою традицією, якщо це створюватиме проблеми. Наголосила на важливості дотримання соціальної дистанції та перебування на самоізоляції.

Свій 94-й день народження Єлизавета II відзначатиме приватно у Віндзорі, де перебуває зі своїм 98-річним чоловіком принцом Філіпом.

На початку квітні королева Великобританії Єлизавета II вп’яте за 68 років звернулася до нації. Звернення було знято одним оператором у захисному спорядженні, а решта технічного персоналу перебувала в іншій кімнаті.

Королева переконана, що країна «доб’ється успіху» в боротьбі з пандемією коронавірусу. Також подякувала людям за дотримання розпорядження уряду залишатися вдома, і похвалила тих, хто «збирається разом, щоб допомагати іншим».

До слова, жителі Великобританії не послухалися закликів королеви Єлизавети ІІ дотримуватися запобіжних заходів через коронавірус і у вихідні масово пішли на пікніки і на пляжі. 

Нагадаємо, у середу, 1 квітня, 71-річний принц Уельський Чарльз вперше розповів, як перехворів на коронавірус.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: