Європарламент провалив рішення про заборону шаурми

Європарламент провалив рішення про заборону шаурми

Європейських законодавців турбувало те, що при виробництві популярної страви використовуються фосфати, що роблять м'ясо м'якшим

В Європарламенті відбулося голосування, за ходом якого з напруженням стежили тисячі власників закусочних у всій Європі. Під загрозою заборони виявилася популярна у європейців шаурма. Однак для закону, що забороняє шаурму, Європарламенту не вистачило трьох голосів, передає УНІАН.

Європейських законодавців турбує те, що при виробництві популярної страви використовуються фосфати, що роблять м'ясо м'якшим. Комітет охорони здоров'я Європарламенту посилався на дослідження, що нібито доводить зв'язок фосфатів з серцево-судинними захворюваннями.

Дієтологи наголошують, що в одній порції популярного фаст-фуду міститься понад тисячу калорій. Мова йде лише про м'ясну порцію в піті, без урахування калорійних і жирних салатів, хумусу і тхіни. Це становить 50% від денної норми, яку має отримувати з їжею жінка, і 40% від денної норми для чоловіка. Крім того, ця страва, зазвичай, дуже пересолена. Наприклад, у порції м'яса міститься 98% денної норми солі. Апетитна і соковита шаурма також містить 65% від денної норми "корисних" жирів та 98% від денної норми насичених жирів.

Водночас представник німецької асоціації виробників попередив, що заборона буде мати важкі наслідки для економіки. У закусочних, що спеціалізуються на донер-кебабах, працюють 100 тисяч осіб, а річний обіг індустрії становить 16,5 мільярда доларів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: