Європарламент розгляне порушення Росією морського права на Азові

Європарламент розгляне порушення Росією морського права на Азові

Голосування за проект резолюції планується у четвер

Європейський парламент проведе дебати та ухвалить резолюцію через порушення Росією міжнародного морського права в Азовському морі.

Відповідне питання заплановане для обговорення під час пленарного засідання законодавчого органу Євросоюзу у вівторок у Страсбурзі, повідомляє «Укрінформ» з Франції.

Голосування за проект резолюції планується у четвер, 25 жовтня.

Як повідомлялося, російські силовики затримують в акваторії Азовського моря судна, що прямують до українських портів. Зазначені дії агресора є порушенням міжнародного морського права, спрямованим на підрив економічних, політичних та безпекових інтересів України у регіоні.

20 вересня, пошуково-рятувальне судно A500 «Донбас» та морський буксир A830 «Корець» вирушили з походом з Західної військово-морської бази ВМС України в Одесі до Бердянська, де стануть основою новоствореної військово-морської бази українського флоту на Азовському морі.

25 вересня, о 9:35 заходом морського буксиру «Корець» завершився перехід групи суден Військово-морських сил ЗСУ до порту Маріуполь.

Раніше російський прикордонний катер типу «Мангуст» на великій швидкості намагався зблизитися з українськими кораблями в Азовському морі. Відео провокацій опублікувала прес-служба Військово-морських сил України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: