Лікарка розповіла, як знизити ризики раннього розвитку хвороб серця

Лікарка розповіла, як знизити ризики раннього розвитку хвороб серця
Британська лікарка назвала п'ять ключових правил для здорового серця на довгі роки
Фото з відкритих джерел

Дослідження говорять про те, що середземноморська дієта найбільш ефективна в захисті серця

Морін Тальбот з Британського фонду кардіології розповіла про те, що можна робити, щоб знизити ризики раннього розвитку хвороб серця. Про це повідомили в The Telegraph.

По-перше, необхідно мати на увазі, що навіть невеликі регулярні прогулянки, взяті в звичку, можуть не просто забезпечити гарне функціонування серцево-судинної системи, але, навіть звернути пошкодження в кровоносних судинах назад. Про це свідчить дослідження, раніше опубліковане в журналі Expiremental Physiology.

Також в числі того, що потрібно взяти за правило всім людям у віці від 40 років, експерт назвала регулярну диспансеризацію і контроль своєї дієти.

«Дослідження говорять про те, що середземноморська дієта найбільш ефективна в захисті серця. Тому слід звернути свою увагу на мононенасичені жири, що містяться в оливковій олії, жирній рибі, фруктах, овочах, цільнозернових продуктах, зменшивши кількість споживаної здобної випічки і м'яса», - заявила доктор Тальбот.

Несподіваний, але сильний кореляційний ефект для довгострокового тонусу серцево-судинної системи показали постійні і стійкі соціальні зв'язки. Вчена сказала, що дослідження показали, що підтримка продуктивного спілкування з друзями так само продуктивно, як і припинення куріння.

Наостанок, лікар заявила про необхідність припинити вживання алкоголю.

Нагадаємо, професорка Аргентинського національного університету Трес де Фебреро Алехандро Меша у співпраці з провідними вченими встановила, що звук має безпосередній вплив на органолептичні властивості їжі. Так, кислий смак асоціюється зі швидкою, дисонансною, високою музикою, а гіркий пов’язаний з басовими тонами.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: