Майбутню шпигунську школу ЄС очолить Греція

Майбутню шпигунську школу ЄС очолить Греція

В управлінні школою Греції допомагатиме Кіпр, а це означає, що два учасники ЄС з найтіснішими зв'язками з Москвою будуть керувати проектом

Міністри оборони 25 країн-членів ЄС затвердили 17 нових проектів у рамках проекту Постійного структурного співробітництва (PESCO), зокрема – створення спільної школи розвідки ЄС.

Нові проекти, затверджені міністрами оборони усіх країн-членів ЄС, за винятком Данії, Мальти та Великої Британії в рамках PESCO, варіюють від вдосконалення підготовки кадрів та оснащення до посилення морських операцій та повітряних систем.

Як зазначає видання Politico, створення спільної шкільної школи ЄС стане великим кроком вперед розвідувальної складової блоку.

Донедавна значне поглиблення співпраці розвідувальних служб Союзу було заблоковано у Сполучених Штатах, Австралії, Канаді, Новій Зеландії та Великобританії, які бачили в такій ініціативі небажану конкуренцію альянсу Five Eyes.

Очікується, що найбільше питань постане через пропозицію зробити Грецію очільником академії. В управлінні школою Греції допомагатиме Кіпр, а це означає, що два учасники ЄС з найтіснішими зв'язками з Москвою будуть керувати проектом, пише видання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: