Ніяких чартерів, нехай там і сидять, – Лукашенко про білорусів за кордоном

Ніяких чартерів, нехай там і сидять, – Лукашенко про білорусів за кордоном
Більшість громадян виїжджають за кордон на відпочинок - президент Білорусі

Лукашенко зазначив, що якщо поїздка узгоджена з МЗС, то держава буде нести відповідальність за таких громадян

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заборонив відправляти чартерні рейси за кордон для повернення білорусів, які покинули територію країни після попередження про пандемію коронавірусу. Про це глава держави заявив на нараді з членами уряду, повідомляє пресслужба адміністрації президента РБ. 

«Ми вже гамором кричимо: чи не їдьте за кордон, побудьте вдома. Ні, все одно їдуть за цей кордон... Тим, хто виїхав після наших попереджень, – ніяких чартерів. Нехай там і сидять, якщо туди виїхали», – заявив Лукашенко.

За словами президента Білорусі, більшість громадян виїжджають за кордон на відпочинок. У той же час випадки, коли білоруси були змушені виїхати за кордон для вирішення якихось важливих питань, переважно поодинокі.

Після чого Лукашенко додав, що якщо поїздка узгоджена з МЗС, то держава буде нести відповідальність за таких громадян. 

Нагадаємо, австрійська влада прийняла рішення про призупинення з 16 березня, авіасполучення з Францією, Швейцарією та Іспанією, австрійцям в цих країнах рекомендовано повернутися додому. З 13 березня припинено залізничне сполучення між Австрією та Словаччиною.

Як повідомлялося, посол України в Австрії Олександр Щерба звернувся до співвітчизників з закликом поквапитися з поверненням в Україну. Опівночі з 16 на 17 березня Австрія закриває авіасполучення з Україною, Росією, Великою Британією та Нідерландами.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: