Німеччина посилює правила в'їзду через новий штам коронавірусу

Німеччина посилює правила в'їзду через новий штам коронавірусу
Німеччина посилює правила в'їзду через новий штам коронавірусу

Нові правила вимагатимуть пройти тест на коронавірус від людей, що прибувають з країн з високим рівнем захворюваності

Німеччина планує посилити правила в'їзду в країну в рамках зусиль щодо стримування зростання числа нових захворювань на новий, більш небезпечний штам коронавірусу.

Про це повідомляє Reuters.

Нові правила, які мають бути ухвалені міністрами в середу, вимагатимуть пройти тест на коронавірус від людей, що прибувають з країн з високим рівнем захворюваності або де зафіксований спалах нового штаму вірусу.

Згідно з ініціативою, яка є розпорядженні Reuters, оператори мобільного зв'язку повинні будуть відправляти інформацію щодо пасажирів,які в’їжджають в країну, щойно їх телефони будуть включені в Німеччині після періоду відсутності.

Пропозиція з'явилася після того, як популярний таблоїд Bild повідомив, що канцлер Ангела Меркель заявила на зборах законодавців від своєї консервативної партії, що нинішня ізоляція в Німеччині може тривати до початку квітня. За її словами, найближчі вісім-десять тижнів будуть дуже важкими, якщо британський варіант пошириться на Німеччину.

Минулого тижня Німеччина посилила заходи і продовжила жорсткий карантин до кінця січня.

У вівторок Інститут інфекційних захворювань імені Роберта Коха (RKI) повідомив про 12 802 нові випадки коронавірусу і 891 летальний випадок, в результаті чого загальне число загиблих в Німеччині з початку пандемії склало 41577 людей.

До слова, уряд Нідерландів вирішив продовжити діючий в країні жорсткий карантин на три тижні. Він діятиме щонайменше до 9 лютого.

Греція посилила вимоги для туристів. Тепер замість триденної самоізоляції на карантині потрібно пробути тиждень. Іноземні туристи повинні здати ПЛР-тест.

Водночас, 21 січня свої кордони для гостей відкриє Шрі-Ланка. Всі, хто приїздить повинні здати ПЛР-тести, а мінімальний термін перебування в країні складе 14 днів, протягом яких туристи повинні будуть жити в спеціальних зонах.

У Таїланді послаблень поки не очікується, однак туроператори просять владу розглянути можливість скасування двотижневого карантину для щеплених від коронавірусу туристів. Аналогічний варіант вивчається і в Сінгапурі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: