ООН стане посередником в урегулюванні кризи в Судані

ООН стане посередником в урегулюванні кризи в Судані

Ситуація у країні може погіршитися, якщо не досягти порозуміння між сторонами

фото: АА

До перемовин залучать залучать військову хунту, озброєні групи, опозиційні партії та представників суспільства

Організація Об’єднаних Націй заявила, що виступить посередником між військовою хунтою в Судані та опозиційними групами, аби завершити політичну кризу в країні. Про це повідомляє Reuters.

«Наразі жодні заходи не дали результати у відновленні курсу на політичну трансформацію. Повторюване застосування насилля проти мирних протестувальників лише поглибило недовіру між політичними партіями у Судані», – йдеться у заяві спеціального представника ООН Фолькера Пертеса.

Відтак, за його словами, ООН візьме на себе роль посередника у перемовинах, до яких залучать військову хунту, озброєні групи, опозиційні партії та представників громадського суспільства та комітетів.

ЗМІ відзначає, що раніше ООН вже намагалася відновити мир у країні, внаслідок чого на посаду прем’єр-міністра повернули Абдаллу Гемдока, але його відновлення на посаді викликало невдоволення протестувальників та побоювання щодо майбутнього Судану на тлі перенесення виборів на 2023 рік.

Зазначається, що з жовтня, коли відбувся військовий переворот, у сутичках між силовиками військової хунти та протестувальниками загинули щонайменше 60 осіб. Аналітики та дипломати неодноразово попереджали, що ситуація у країні може погіршитися, якщо не провести перемовини між сторонами.

Нагадаємо, МЗС звернувся до українців через держпереворот у Судані. Раніше стало відомо, що у Судані заарештовано міністрів, військові перекрили в'їзди до столиці.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: