Підтримка партії Меркель продовжує падати за місяць до виборів

Підтримка партії Меркель продовжує падати за місяць до виборів

Підтримка християнських демократів Меркель і баварської партії Християнсько-соціальний союз в останні тижні неухильно падає

Фото з відкритих джерел

Підтримка СДПН виросла на два пункти з минулого тижня до 24%

Соціал-демократична партія Німеччини значно випереджає консервативний блок ХДС/ХСС Ангели Меркель менш ніж за місяць до виборів. Про це свідчить опитування INSA, проведений для газети Bild.

Підтримка СДПН виросла на два пункти з минулого тижня до 24%, що є найвищим результатом за чотири роки.

Консерватори втратили один пункт і їх підтримка знизилася до 21%, що є найнижчим показником за всю історію опитувань.

Це було друге опитування за останній тиждень, в якому лідирує СДПН. Підтримка християнських демократів (ХДС) Меркель і їхньої сестринської баварської партії Християнсько-соціальний союз (ХСС) в останні тижні неухильно падає.

При гіпотетичному прямому голосуванні за канцлера опитування показало, що кандидат від СДПН, міністр фінансів Олаф Шольц, набере 31% голосів, у порівнянні з 10% для лідера ХДС Арміна Лашета і 14% для кандидата від «зелених» Анналени Бербок.

Три кандидати повинні провести теледебати в неділю ввечері.

Попри те, що СДПН лідирує в опитуваннях, в разі перемоги їй все одно доведеться об’єднатися з двома іншими партіями для створення уряду.

Як повідомлялося, 70% виборців блоку Меркель хочуть заміни кандидата у канцлери Арміна Лашета.

Нагадаємо, з’їзд німецької партії «Союз 90 / Зелені» офіційно висунув кандидаткою у канцлери співголову політичної сили Анналену Бербок. Вибори до Бундестагу відбудуться у вересні цього року.

До слова, канцлерка Німеччини Ангела Меркель вважає, що не можна відмовлятися від переговорів з радикальним ісламістським рухом «Талібан», не зважаючи на ситуацію в Афганістані.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: