Польща припинить контракт із «Газпромом» і відмовиться від російського газу

Польща припинить контракт із «Газпромом» і відмовиться від російського газу
Після запуску газопроводу Польща збирається наростити використовувані обсяги блакитного палива на 50%
Фото з відкритих джерел

У Польщі чекають, коли запрацює трубопровід Baltic Pipe

Польща повністю відмовиться від російського газу з 2023 року, коли запрацює трубопровід Baltic Pipe. Також країна збирається значно збільшити споживання блакитного палива. Про це з посиланням на заяву представника уряду Польщі в області стратегічної енергетичної інфраструктури Петра Наїмські повідомляє Euractiv.

«Ми не будемо продовжувати контракт з російським Газпромом», – сказав чиновник і висловив надію на те, що Baltic Pipe запрацює з 1 жовтня 2022 року.

Представник уряду зазначив, що після запуску газопроводу Польща збирається наростити використовувані обсяги блакитного палива на 50%.

Також він пояснив, що польська компанія Gaz-System будує міжмережеві з'єднання в сусідні країни, це дозволить імпортувати необхідний для економіки обсяг газу з інших джерел, уникаючи російських.

Baltic Pipe з'єднує норвезькі газові родовища з Данією і Польщею. Очікувана потужність газопроводу складе 10 мільярдів кубометрів на рік. За словами Наїмські, екологічні питання, які викликали затримку будівництва, на цей час вирішено.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: