Трамп розкритикував Паризьку кліматичну угоду на тлі протестів у Франції

Трамп розкритикував Паризьку кліматичну угоду на тлі протестів у Франції
Дональд Трамп

Президент США назвав Паризьку угоди з клімату «безглуздою і вкрай дорогою»

Президент США Дональд Трамп, коментуючи сутички, в які 8 грудня переросли протести у Франції, заявив, що, можливо, настав час відмовитися від Паризької угоди з питань клімату.

Про це він написав у своєму Twitter.

«Дуже сумні день і вечір у Парижі. Можливо, настав час покінчити з безглуздою і вкрай дорогою Паризькою угодою і повернути гроші назад народові - у формі нижчих податків. У цьому питанні США - на крок попереду, і є єдиною країною, в якій обсяг викиду парникових газів в минулому році скоротився», - йдеться у повідомленні.

Як відомо, в адміністрації Трампа минулого року оголосили про вихід із Паризької кліматичної угоди. Президент США заявляв, що ця угода є невигідною для економіки Штатів.

До слова, у Парижі підійшла до завершення чергова акція «жовтих жилетів». У суботу, 8 грудня, в ній взяли участь 125 тисяч протестувальників, поліція провела 1385 затримань, поранено 135 осіб.

У центрі Парижа демонстранти підпалювали барикади, автомобілі, розбивали вікна в будинках та билися із поліцейськими. Правоохоронці використовували бронетехніку, сльозогінний газ та водомети. 

Президент Туреччини заявив про жорстокість поліції до «жовтих жилетів»: Європа провалила урок демократії.

До слова, СБУ ідентифікувала «жовтих жилетів», які розгорнули прапор «ДНР» у Парижі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: