У Бразилії Ан-124 «Руслан» викотився за край смуги (фото)

У Бразилії Ан-124 «Руслан» викотився за край смуги (фото)
Бразильське агентство Cenipa почало розслідування
Фото: The Aviation Herald

Літак перетнув край злітно-посадкової смуги і зупинився переднім шасі на м'якому ґрунті

У бразильському аеропорту Сан-Паулу сьогодні, 12 травня, під час посадки транспортний літак Ан-124 Руслан Авіаліній Антонов викотився за межі злітно-посадкової смуги. Про інцидент повідомляє The Aviation Herald.

Повідомляється, що Ан-124 авіакомпанії Антонов, реєстраційний номер UR-82007, який виконував рейс ADB-3829 з Парамарибо (Суринам) у Сан-Паулу-Гуарульюс, з 60 тоннами засобів індивідуального захисту для боротьби з Covid-19 для Міністерства охорони здоров'я Бразилії, приземлився в Сан-Паулу.

Під час посадки літак перетнув край злітно-посадкової смуги і зупинився переднім шасі на м'якому ґрунті.

Постраждалих немає, літак отримав незначні пошкодження. Адміністрація аеропорту повідомила, що літак зупинився приблизно в 200 метрах від кінця злітно-посадкової смуги.

Ан-124 »Руслан» (Кодове ім’я НАТО – «Condor») – український літак, який є найбільшим серійним вантажним літаком у світі, а до появи Ан-225 «Мрія» був найбільшим літаком.

Літаки Ан-124 використовуються для перевезення локомотивів, яхт, фюзеляжів літаків і багатьох інших великогабаритних вантажів. Ан-124 має систему присідання опор шасі, що дозволяє легко здійснювати завантаження.

Смугу закрили приблизно на дві години, поки літак змогли повернути на асфальтовану поверхню в межах злітно-посадкової смуги. Бразильське агентство Cenipa почало розслідування.

Торік на початку квітня «Руслан» доставив до столиці Данії Копенгагену вантаж медичного призначення для боротьби з пандемією коронавірусу.

Потім «Руслан» із Китаю до польського міста Вроцлав доставив тонни медичного обладнання, необхідного для боротьби з коронавірусом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: