У Чехії послабили карантин і дозволили громадянам виїжджати за межі країни

У Чехії послабили карантин і дозволили громадянам виїжджати за межі країни
Обмеження у Чехії діяли більше місяця, з 16 березня

Уряд Чехії прийняв рішення скасувати з п'ятниці, 24 квітня, заборону на вільне пересування громадян

Уряд Чехії дозволив громадянам вільно переміщатися по країні, а також виїжджати за її межі.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Адам Войтех, пише Prague morning.

Кордони Чехії були закриті як на в'їзд іноземців, так і на виїзд громадян країни з 16 березня. Залишати будинок можна було тільки для поїздки на роботу, а також для походу в продуктовий або аптечний магазин.

«Ми прийняли рішення скасувати з п'ятниці, 24 квітня, заборону на вільне пересування громадян в Чехії», - повідомив Войтех.

Крім того, з п'ятниці жителі країни зможуть виїжджати за кордон. При поверненні в країну потрібно буде пред'явити медичне підтвердження про негативний результат аналізу на коронавірус або дотримуватися двотижневого домашнього карантину, зазначив міністр.

Крім того, в Чехію частково дозволили в'їзд для іноземців. Згідно з інформацією з сайту уряду, при «певних умовах» в країну зможуть приїхати громадяни Євросоюзу або студенти європейських університетів.

З 27 квітня уряд Чехії також дозволить відновити навчання в вузах і відкрити фітнес-центри, бібліотеки і магазини площею до 2 500 кв. м. При позитивній динаміці епідемії 11 травня роботу відновлять торгові центри, музеї і перукарні, а ще через два тижні - готелі та ресторани.

До слова, президент України Володимир Зеленський назвав умови для плавного виходу країни з карантину і анонсував представлення невдовзі прем'єр-міністром відповідного сценарію.

Як повідомлялося, за місяць карантину в Україні «армія» безробітних збільшилася удесятеро.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: