У фамільному маєтку принцеси Діани виявлено артефакти неандертальців (фото)

У фамільному маєтку принцеси Діани виявлено артефакти неандертальців (фото)
Фамільний маєток покійної принцеси Діани Олторп
фото: ancient-origins

Археологи раптово натрапили на оброблені частини морських черепашок, вік яких становить щонайменше 40 тис. років

У фамільному маєтку покійної британської принцеси Діани археологи наткнулися на оброблені частини морських черепашок віком щонайменше 40 тис. років. Про це повідомляє Ancient Origins.

У фамільному маєтку покійної принцеси Діани Олторп на північний захід від центру Лондона археологи сподівалися знайти місце середньовічного селища, яке було полишено після руйнівної середньовічної чуми в 14 столітті.

Вони слідували припущенням покійного графа Спенсера, батька леді Діани, який вважав, що поселення знаходиться за 914 метрів на захід від будинку Олторп, побудованого у 1688 році.

Однак археологи раптово натрапили на оброблені частини морських черепашок з набагато більш старого табору неандертальців, вік якого становить щонайменше 40 тис. років. Такими чином виявлений табір можна вважати одним з найстаріших поселень, знайдених дотепер у Британії.

Неандертальці жили в Британії ще 400 тисяч років тому. Існують археологічні докази, які показують, що в міру того, як льодовики поперемінно просувалися та відступали, між льодовиковими періодами, неандертальці повернулися до Британії приблизно 30–50 тис. років тому.

До слова, на горі в Норвегії знайшли лижі, яким 1300 років (фото, відео).

Ще археологи знайшли на Полтавщині унікальні прикраси скіфської доби (фото).

Раніше повідомлялося, що на Полтавщині створюють музей скіфської доби (фото).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: