Угорщина не припинила видавати паспорти українцям

Угорщина не припинила видавати паспорти українцям
Українці за паспортом Угорщини їздять на електричці

Замість українського міста Берегово видачу перенесли до угорського міста Кішвадр

Замість закарпатського міста Берегово угорські паспорти українцям тепер видають в угорському місті Кішвадр. Про це заявив голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль журналістам 12 листопада.

На запитання журналіста про ситуацію із видачею паспортів у Береговому Москаль відповів, що «нічого не змінилося».

«Нічого не змінилося. Ну, перенесли видачу в сусіднє угорське місто Кішварда. Люди сіли на електричку, яка йде 7 хвилин, і вони вже у Кішварді і там приймають (громадянство — ред.)», — сказав голова ОДА.

Він також зазначив, що видача угорських паспортів українцям ніяким чином не впливає на «економіку та регіон».

Москаль додав, що «якщо ми йдемо в Європу, то Європа без кордонів. Що дає подвійне громадянство, якщо в нас буде єдине. На кожному паспорті Європейського союзу не пишеться спочатку країна, пишеться «Європейський союз».

Нагадаємо, нещодавно між Україною і Угорщиною спалахнув дипломатичний конфлікт через роздачу угорських паспортів громадянам України у Берегово.

10 жовтня посла України в Угорщині Любов Непоп викликали у міністерство закордонних справ Угорщини через публікацію на сайті «Миротворець» інформації про понад 300 закарпатських чиновників, які мають українське та угорське громадянство.

На зустрічі глав МЗС України і Угорщини Павла Клімкіна і Петера Сійярто не вдалося досягнути згоди з ключових питань задля вирішення проблеми, пов’язаної з прихованою видачею угорських паспортів громадянам України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: