Українські діти захворіли на кір у Польщі

Українські діти захворіли на кір у Польщі

Ведеться епідеміологічне дослідження щодо джерела зараження

Станом на 2 листопада в околицях Варшави захворіло на кір 14 людей

Державний воєводський санітарний інспектор у Варшаві поінформував, що станом на вечір 2 листопада було підтверджено десять випадків захворювань на кір у дітей та дорослих у місті Прушкув (частина Варшавської агломерації – «Главком»), одне підтвердження хвороби кору у польської дитини в місті П’ястув (також належить до Варшавської агломерації – «Главком»), а також два підтвердження захворювання у дітей з України в Надажині. Крім того, один випадок спалаху кору підтвердили у дорослої особи у Варшаві.

Це дає в цілому 14 підтверджених випадків захворювань на кір у Варшаві та околицях.

У Прушковському повіті хворіють, передусім, діти; наймолодшим пацієнтам – 2 роки, найстаршій з осіб, яка захворіла, - 36 років. Серед хворих є двоє дітей українського походження; інші – це громадяни Польщі – шестеро з них ходять до однієї початкової школи у місті Прушкув.

За словами державного воєводського санітарного інспектора, є також три випадки підозри захворювання на кір у Варшаві та околицях. Ведеться епідеміологічне дослідження щодо джерела зараження.

Професор Ева Бернатовська з Центру здоров’я дитини наголосила, що число підтверджених випадків захворювань на кір у Варшаві та околицях – це привід для серйозної струбованості.

Раніше МОЗ України попередив, що в Україні зафіксовано загрозливе зростання захворюваності на кір.

Наприкінці жовтня у Мукачеві Закарпатської області від кору помер 12-річний хлопчик.

МОЗ закупило майже 400 тисяч доз вакцин від кору.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: