Вакцинація покращує психічне здоров’я – дослідження

Вакцинація покращує психічне здоров’я – дослідження
Вакцинація значно знижує страх і тривогу з приводу ймовірності власного зараження
Фото з відкритих джерел

Учені виявили зв'язок між Сovid-вакциною та рівнем стресу

Група дослідників з Університету Південної Каліфорнії в США виявила докази, які свідчать про те, що люди, які були вакциновані проти Covid-19, згодом відчували поліпшення свого психічного здоров’я. Про це пише MedicalXpress.

Перша частина проєкту включала розсилку понад 8 тис. людям по всій країні питань, спрямованих на оцінку того, як пандемія впливає на психічне здоров’я в цілому. Виявилося, що більшість опитаних відчувала певний ступінь занепокоєння та тривожності.

Команда продовжувала розсилати опитування одним і тим же людям кожні два тижні, щоб виміряти зміни в їхньому психічному здоров’ї в міру продовження пандемії.

Було виявлено, що після того, як респонденти отримали вакцини проти Covid-19, 15% із них відчули зниження відчуття сильної депресії, а 4% повідомили про те, що позбулися легкого ступеня депресії.

Вчені також підрахували, що майже 1 млн людей відчули помітне зменшення психічних розладів саме після вакцинації.

Дослідники припускають, що їхні дані показують на те, що вакцинація проти Covid-19 не тільки захищає людей від інфекції, але і значно знижує страх і тривогу з приводу ймовірності власного зараження і зараження рідних і близьких, які також отримали захисні дози.

Проєкт все ще триває. Будуть розіслані додаткові опитування, щоб визначити, що люди відчувають щодо перспективи зараження різними варіантами Covid-19 і як вони можуть себе почувати після вакцинації.

Нагадаємо, лікар назвав новий специфічний симптом Covid-штаму «Дельта».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: