Весна перемогла: Тисячі британців на вихідних проігнорували заклики королеви і уряду залишатися вдома

Весна перемогла: Тисячі британців на вихідних проігнорували заклики королеви і уряду залишатися вдома
У парк Брокуелл на півдні Лондона в суботу прийшли близько трьох тисяч осіб

Станом на 5 квітня у Великобританії зареєстровано понад 42 тисяч випадків коронавірусу, померли більше чотирьох тисяч осіб

Жителі Великобританії не послухалися закликів королеви Єлизавети ІІ дотримуватися запобіжних заходів через коронавірус і у вихідні масово пішли на пікніки і на пляжі. Про це повідомляє Sky News 5 квітня.

Зазначається, що у Великобританії на цих вихідних повітря прогрілося до 21 градуса тепла.

Прем'єр-міністр Борис Джонсон та інші британські політики закликали жителів залишатися вдома, не дивлячись на теплу погоду і подумати про медичних працівників, які борються з коронавірусом.

«Проте британці влаштовували пікніки і каталися на велосипедах, зокрема, в найбільших парках Лондона - Риджентс-парку, парку Лондон Філдс і парку Баттерсі. У парк Брокуелл на півдні Лондона в суботу прийшли близько трьох тисяч осіб. У місті Тайнмут на східному узбережжі Великобританії на пляжі вийшли серфери», - йдеться у повідомленні.

«Більшість британців вважає, що дотримуючись дистанції з іншими людьми можуть вберегтися від захворювання», - зазначає місцевий телеканал.

Люди порушували приписи британського уряду, згідно з якими з дому можна виходити тільки на роботу, в продуктовий магазин чи аптеку, в поліклініку або щоб позайматися спортом.

Сьогодні королева Великобританії Єлизавета II знову збирається звернутися до підданих. Це четверте позачергове звернення королеви до підданих за всю 68-річну історію її правління.

Газета Sun раніше опублікувала витримки з промови королеви. У ній вона закликає британців до самодисципліни.

Станом на 5 квітня у Великобританії зареєстровано понад 42 тисяч випадків коронавірусу, померли більше чотирьох тисяч осіб.

Як повідомлялося, у світі станом на 5 квітня – понад 1,2 мільйона інфікованих Covid-19, одужали майже 247 тисяч.

До відома, в Україні зафіксовано 1251 випадок коронавірусної хвороби Covid-19, з них 32 летальних, 25 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 156 нових випадків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: