Загроза коронавірусу змусила біженців залишити кордон між Туреччиною і Грецією

Загроза коронавірусу змусила біженців залишити кордон між Туреччиною і Грецією
За підтримки адміністрації губернатора Едірне біженців на автобусах розподілили по тимчасовим місцям розміщення і помістили під каратнин
Фото Anadolu

Після закінчення карантину вони будуть переправлені в інші регіони Туреччини

Загроза пандемії інфекції коронавірусу нового типу змусила десятки тисяч біженців залишити прикордонні з Грецією райони Туреччини, де вони перебували більше місяця в надії на допуск в країни Європейського союзу. Про це повідомляє агентство Anadolu.

«Усвідомивши небажання влади Греції відкривати КПП для бажаючих, подати заявки на притулок і високий ризик зараження коронавірусом у разі ігнорування карантинних заходів, біженці звернулися в Управління з питань міграції провінції Едірне з проханням допомогти їм залишити район кордону. За підтримки адміністрації губернатора Едірне біженців на автобусах розподілили по тимчасовим місцям розміщення і помістили під каратнин», – йдеться в повідомленні. 

Після закінчення карантину вони будуть переправлені у відповідні регіони Туреччини.

Нагадаємо, що 29 лютого Туреччина відкрила кордони з ЄС для мігрантів. Сотні людей вирушили до кордону пішки.

Туреччина вирішила відкрити кордони після ескалації бойових дій в сирійській провінції Ідліб, де 33 турецьких солдатів загинули в результаті атак військ Башара Асада і РФ.

Як повідомлялося, Ердоган закликав Грецію пустити біженців до ЄС.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: