«Кто был никем, тот станет всем». Модель «успіху» Мотороли

«Кто был никем, тот станет всем». Модель «успіху» Мотороли
Арсен «Моторола» Павлов

Він був мотивацією йти на війну, ставати героєм і потім жити в своє задоволення в новій «республіці»

Смерть терориста Арсена Мотороли Павлова, який загинув учора, 16 жовтня, підірвала соцмережі. Реакція українського, російського та, якщо можна так висловитись, сепаратистського, сегментів інтернету на цю подію очікувано кардинально відрізняється. Як і версії, котрі озвучують проукраїнські та проросійські користувачі.

Екс-голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж назвав дві можливі версії вбивства бойовика Мотороли. «Можливо, це дійсно внутрішні розбірки, можливо, санкціоновані кураторами з Москви, тому що різні куратори. І з іншого боку, можлива причетність наших патріотів, наших спецслужб, які через свої можливості це зробили. Але таких фактів дуже мало, і ми не маємо такої потужної системи боротьби за кордоном з такими терористами», – зазначив він.

Тим часом ватажки «ЛНР» Плотницький і «ДНР» Захарченко звинуватили у ліквідації Мотороли українських силовиків і пообіцяли помститися.

«Мавр зробив свою справу...» – так оцінила вчорашні події у Донецьку політолог Олеся Яхно-Бєлковська.  Вона переконана, що всі бойовики, задіяні Росією на Донбасі, вже виконали свою місію і тепер виводяться з гри, бо стають небезпечними для самої Росії.

Колишній заступник керівника військово-цивільної адміністрації Донецької області Віктор Андрусів, роздумує над версіями того, хто ж убив терориста. «Моторола був символом. Живим доказом принципу «кто был никем, тот станет всем». Він був мотивацією йти на війну, ставати героєм і потім жити в своє задоволення в новій республіці. Така собі модель успіху. Андрусів схиляється до думки, що прибрали такого «героя» партизани: колишні підприємці, керівники, успішні люди, які втратили все. «З кожним днем таких «наших» там більшає», – переконаний активіст. 

«Дохлими вони йому зараз корисніші, ніж живими», – так обґрунтовує свою версію про зачистку путінськими спецслужбами бойовиків Олексій Бик. Учасник АТО переконаний, що Путіну нині на Донбасі потрібні «не замащені кров'ю» ставленики, які здатні домовлятись.

«Мы палачей НИКОГДА НЕ ЗАБУДЕМ!!! Мы палачей НИКОГДА НЕ ПРОСТИМ!!! Мы отомстим!!!» – такий пост з’явився на сторінці групи «Новороссия – актуальное» у  Facebook. Там Моторолу називають героєм, і, звичайно, всю вину за його «мученицьку» смерть покладають на українські ДРГ.

Ще один прибічник терористів у своєму пості оплакує «одного з найбільш видатних командирів супротиву Моторолу». Він також поширив статтю одного із пропагандистських сайтів, яка звинувачує у вбивстві терориста українських військових. До речі, інших версій загибелі бойовика сепаратисти у перші години після вбивства навіть не припускали.

Тим часом донецький журналіст Кирило Сазонов згадує в своєму коментарі про походження покійного терориста Мотороли. Як відомо, «захисник Донбасу» приїхав на українську землю з Росії, де працював… на автомийці. «Покойный был негодяем, и его совершенно не жалко», – зазначає Сазонов, який був змушений покинути рідний край післі вторгнення Росії.

Заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко висміяла героїзацію пропагандистськими ЗМІ особистості Мотороли. «Російські ЗМІ називають приблудного заправника брудних машин «лидером ополченцев», – зазначила вона. «Який лідер, таке і «ополчєніє», – резюмувала Геращенко.

Журналіст Юрій Бутусов продовжив думку Геращенко. Він навів одну-єдину цитату з інтерв’ю Мотороли, яка яскраво характеризує особистість бойовика:

Російський журналіст Антон Наумлюк висловив своє ставлення до загибелі Мотороли: «Радоваться смерти человека – немного людоедство. Всерьез называть такого, как Павлов «героем», – безумие. Поэтому вообще никак». Наумлюк також переконаний, що невдовзі долю терориста розділять його спільники: «Всех, имевших отношение к потокам гуманитарки, вывозу техники с донбасских заводов, потокам оружия из России, «выборам», то есть тех, кто знает в лицо всех этих «кураторов» из АП и ГРУ, фейсов, будут убирать»

Тим часом у соцмережах з’явилося чимало фотожаб – багато користувачів і справді щиро радіють загибелі жорстокого терориста.

Політолог Олександр Палій на своїй сторінці у Facebook, жодним чином не привязуючись до останніх подій у Донецьку, навів цитати з Біблії, головна суть яких – не радіти з проблем ворога...

Як повідомляв «Главком», коли терорист Моторола повертався домому, в ліфті спрацював саморобний вибуховий пристрій. Бойовик дістав травми, несумісні з життям.

У Службі безпеки України підтвердили факт смерті терориста. Також факт смерті бойовика підтвердив речник МВС Артем Шевченко. «Терориста Арсенія Моторолу Павлова знищено. Схоже, що своїми ж спільниками по людиноненависницькому терористичному інтернаціоналу. Такий сумний кінець усіх таких виродків на нашій українській землі», – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Наталя Сокирчук, «Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: