Лобісти намагались влаштувати Тимошенко зустріч з Трампом і Путіним. Вона спростовує

Документ
Лобісти намагались влаштувати Тимошенко зустріч з Трампом і Путіним. Вона спростовує

Згідно з умовами річного контракту, послуги американських лобістів обходяться у $50 тис. на місяць

Американські лобісти Юлії Тимошенко намагались організувати присутність лідера української партії «Батьківщина» на зустрічі президентів США та Росії Дональда Трампа та Володимира Путіна. Відповідний лист на початку липня був зареєстрований в Департаменті юстиції США, чого вимагає американський закон про реєстрацію іноземних агентів. Документ у своєму розпорядженні має «Главком».

В листі лобіст Боб Лівінгстон, що представляє компанію The Livingstone Group, зазначає, що Тимошенко мала намір відвідати Вашингтон всередині липня, щоб обговорити «покращення зв’язків між США та Україною». В листі також нагадується, що Росія чинить агресію проти України, анексувала Крим та завдає величезних проблем українській безпеці та економіці. Також додається, що захист від зовнішнього політичного впливу критично важливий для закріплення незалежності України.

Лівінгстон також зазначає у листі, що Тимошенко готова прибути на зустріч Трампа та Путіна, «якщо це буде корисним».

Замовником лобістських послуг The Livingstone Group є компанія Innovative Technology & Business Consulting, контракт від якої підписував містер Сергій Красницький. Згідно з умовами річного контракту, клієнт виплачує The Livingstone Group $50 тис. на місяць.

(для перегляду натисніть на зображення)

За інформацією джерел «Главкому» у дипломатичних колах, такий лист міг бути направлений лише в Білий дім, який наразі курує всі питання, що стосуються зв’язків з Росією. А лобісти вже могли «продати» клієнту кого завгодно як впливового співробітника, який міг би вирішити їхні питання. Власне, як бачимо з останніх подій, бажаного результату досягти не вдалося.

Після оприлюднення документів Тимошенко зв'язалась з «Главкомом»
Юлія Тимошенко в телефонному коментарі заявила, що людей, які ніби-то виступають від її імені і підписують подібні контракти вона не знає: «Ми будемо шукати цих людей, будемо спростовувати цю інформацію, і будемо вимагати, щоб вони також її спростували. Ніяких контрактів ми не підписували. Це спецоперація з моєї дискредитації, бо інформація не відповідає дійсності. Розцінюю це як фальшивку».

Це вже не перша історія з лобізмом в США, в якій засвітилася Юлія Володимирівна. В Адміністрації президента прискіпливо підрахували, що лідер опозиційної партії за вісім років начебто витратила на американських лобістів майже $3 млн. Раніше Тимошенко неохоче коментувала подібні контакти, хоча, за великим рахунком, в просуванні політиком такого рівня своїх інтересів за кордоном немає нічого кримінального. Питання лише у тому, хто фінансує таку діяльність.

Остання гучна лобістська історія з Тимошенко сплила в березні цього року, коли офшорна фірам Two Paths від імені Тимошенко уклала контракт з американським політичним консультантом Баррі Беннеттом, який працював радником Трампа під час його виборчої кампанії. В інтерв’ю після укладання контракту Беннетт називав Тимошенко «реформатором, якого підтримує Захід». Також лобіст заявляв, що його компанія Avenue Strategies Global «допомагає Тимошенко організувати поїздки в США, щоб зустрітися з керівництвом уряду і так далі». Сама Юлія Володимирівна спочатку відмовилась пояснювати, хто оплачуватиме послуги впливового лобіста, які обходились у $780 тис. на рік.

Згодом Тимошенко заявила, що не збирається співпрацювати з лобістами та зауважила, що контракт був підписаний без її відома та вказівки. У своєму листі до американської компанії вона подякувала «небайдужим до долі України» людям, які профінансували контракт, та вказала: «Ви добре знаєте, що цей контракт укладався без мого відома. Вивчивши певні деталі угоди, змушена повідомити вам, що за українським законодавством я не маю права прийняти такий коштовний подарунок. Саме тому, ще раз дякуючи за небайдужість, я повідомляю вам про неможливість співпраці з фірмою Avenue Strategies».

Павло Вуєць, «Главком»


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: