Неймовірна купальська ніч на Черкащині: Katya Chilly заспівала посеред сільського ставу

Старовинний купальський обряд відтворили у селі Легедзиному на Черкащині. Сьомий рік поспіль тут проводять святкове дійство у період літнього сонцестояння.

Також для гостей влаштували плетіння вінків, виступи фольклорних колективів, танці, ярмарку ремесел та кінопоказ фестивалю «Відкрита ніч».

Темою свята Купала обрали квіти і трави. Столичний Музей Івана Гончара привіз виставку рушників з рослинним орнаментом. Пригощали водою з купальськими травами. Родзинкою стала виставка одного експоната – у Музеї-заповіднику «Трипільська культура» показали найдавнішу знахідку насіння в Європі – насіння горобейника польового. Його кілька років тому під час археологічних розкопок знайшли під стіною трипільського житла. Експертиза показали, що насіння належить до 4300 р. до н.е.

Після пускання вінків та спалення Купайла ближче до опівночі з човна на ставі заспівала Katya Chilly.

На свято приїхали гості зі столиці та сусідніх областей. Багатьом Легедзине відоме завдяки щорічним толокам на будівництві та реконструкції трипільських хат, зйомкам народного фільму «Чорний Козак». Тут працює археологічна експедиція, що досліджує трипільську цивілізацію на легедзинських землях. А державний заповідник «Трипільська культура» зберігає віднайдені артефакти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: